Emeklilere 5 bin lira ikramiye yarın Meclis'e gelecek

Emeklilere 5 bin lira ikramiye yarın Meclis'e gelecek

Çalışan-çalışmayan ayrımı yapılmadan bütün emeklilere bir kerelik ödenecek 5 bin TL ikramiyeye ilişkin kanun teklifi yarın TBMM'de.

 Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın açıkladığı emeklilere verilecek tek seferlik ikramiyeden kapsam dışında tutulanların da faydalanması için çalışma başlatıldı.

Habertürk'ten Bülent Aydemir'in haberine göre, konuyla ilgili kanun teklifi yarın TBMM’ye gelecek ve torba yasaya 80. Madde olarak eklenecek. Daha önceki uygulamadan yararlanamayan çiftçi ve Bağ-Kur'lu esnaf emeklileri ile birlikte 4 milyon 689 bin emekli de bir kereye mahsus 5 bin TL ikramiye alacak.

Teklifin yasalaşması ile birlikte Aralık ayının 15’inden sonra daha önce kapsam dışı kalan emekliler ikramiyelerini almış olacaklar. Böylelikle 12.2 milyon çalışmayan emekliye kapsayan 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı ikramiyesi, yeni düzenleme ile birlikte 15 milyon 120 bin emeklinin tamamına ödenmiş olacak. Yasa çıkana kadar emekliye ayrılmış olanlar da ikramiye imkânından yararlanacak.

Etiketler : ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.