Emekli İmam Reşit Yüksek: Yoksul ailenin fitresini zengin komşusu vermeli

Yüksekovalı emekli imam Reşit Yüksek maddi durumu iyi olan ailelerin yoksul komşularının yerine fitre vermesi gerektiğini söyledi.

Ramazan orucunu tutup bayrama ulaşmanın bir şükrü olarak; Ramazan ayının sonuna yetişen Müslümanın, belirli kimselere vermesi vacip olan sadaka olan fıtır sadakası veya fitreler bu yıl 130 TL olarak belirlendi.

Evde misafir kişinin fitresini ev sahibi vermeli

Yüksekovalı Emekli İmam Mela Reşit Yüksek, maddi durumu iyi olan herkesin fitre verebileceğini belirterek, “Evdeki nüfus kaçsa her evden o kadar fitre veriliyor. Eğer bir kimsenin elinde bir şey yoksa onun fitresini de zengin komşusu vermeli. Yani yoksul ailenin fitresini varza zengin komşusu vermeli. Eğer evde bir misafir varsa o kişinin fitresini de o evin sakinleri vermeli” dedi.

Devlet fitreyi enflasyona göre belirliyor

Eskiden fitre olarak buğday verildiğini ifade eden Yüksek, “Bugün artık para olarak veriliyor. Diyanet İşleri Başkanlığı 2024 yılı fitre miktarını 130 lira olarak belirledi. Bu miktar devletin enflasyonuna göre belirlenmiş. Enflasyon yüksek şuan. Devlet enflasyonun önünü alamıyor o yüzden böyle yüksek bir fiyat belirlenmiş durumda” dedi.

Oruç tutamayan kişi oruç tutamadığı her gün için 1 fitre vermeli

Hasta olduğu için oruç tutamayan vatandaşların da oruç tutamadığı her bir gün için Ramazan boyunca fitre vermesi gerektiğini belirten Yüksek, “Oruç tutamayan kişilerin kefaret olarak ödemesi günlük fitre olarak, loktantada satılan normal bir yemeğin ücreti de baz alınabilir” dedi.

 Yüksekova Haber
 Yüksekova Haber
Etiketler : , , , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum