Emekli askerler Polise karşı etten duvar ördü

Emekli askerler Polise karşı etten duvar ördü

ABD'de Siyahların Hayatı Önemlidir hareketine karşı federal kolluk kuvvetlerinin kullandığı sert yöntemler binlerce kişiyi daha sokağa döktü.

ABD’de Donald Trump yönetiminin Siyahların Hayatı Önemlidir (Black Lives Matter) hareketine karşı federal kolluk kuvvetlerini devreye sokması, Portland kentinde çarpıcı bir dayanışmanın önünü açtı. Bir grup anne, federal mahkeme binasının önündeki eylemcileri korumak için polisin önüne etten duvar örerken, onların önünde de emekli askerler tarafından ikinci bir ‘duvar’ örüldü.

New York Times’ın (NYT) haberine göre, Trump yönetiminin eyalet polisini ‘yeterli’ bulmayarak federal güçleri göndermesine tepki olarak önce kadınlar devreye girdi. “Anneler burada. Federal uzak dursun” sloganını atan ve kendilerine ‘Anneler Duvarı’ adını veren bir grup kadın eylem noktasına gelerek, protestocular ile polisin arasına ‘konuşlandı’.

‘ANAYASAL HAKLARINI KULLANANLARI KORUYACAĞIZ’

‘Emekli Askerler Duvarı’ adına Twitter’dan yapılan açıklamadaysa, “Biz barışçıl protestoları, anayasal ve sivil haklarını meşru bir biçimde kullanan insanları destekliyoruz. Onlar ile bu hakları ihlal edenler arasında bir kalkan olarak duracağız” denildi.

Ancak Portland’da sergilenen bu dayanışma, güvenlik güçlerini durdurmadı. NYT’nin haberine göre, kolluk kuvvetleri bir süre sonra hem eski askerleri, hem de anneleri gözyaşartıcı gazla dağıttı.

Portland’da son günlerde federal yetkililerin protestoculara uyguladığı sert baskı tepki çekiyor. Yerel basın geçtiğimiz hafta, kamuflaj kıyafeti giymiş federal ajanların protestocuları plakasız minibüslere bindirdiğini yazmıştı.

SEATTLE’DA 45 GÖZALTI

Öte yandan, Seattle kentindeki protestolar da sürüyor. Dün gece polisle eylemciler arasında çatışma çıkarken, 45 kişinin gözaltına alındığı açıklandı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.