Emek ve Özgürlük İttifakı toplandı: Ortak mücadele bir kez daha vurgulandı

Emek ve Özgürlük İttifakı toplandı: Ortak mücadele bir kez daha vurgulandı

Emek ve Özgürlük İttifakı 14 - 28 Mayıs seçim sonuçlarını değerlendirdiği bir toplantı gerçekleştirdi. Yapılan açıklamada, "İttifak olarak halkların, ezilenlerin ortak mücadelesinin kıymetli olduğunu güçlü bir şekilde vurguluyoruz" denildi.

14 ve 28 Mayıs seçimleri değerlendirmek üzere Emek ve Özgürlük İttifakı ikinci toplantısını gerçekleştirdi. Toplantı sonrası yapılan açıklamada, eleştiri ve özeleştiri mekanizmalarını işleterek seçim sürecini tüm boyutlarıyla değerlendirileceği belirtilirken " halkların, ezilenlerin ortak mücadelesinin kıymetli olduğunu güçlü bir şekilde vurguluyoruz" denildi.

Emek ve Özgürlük İttifakı seçimlerden sonraki ilk toplantısını gerçekleştirmek üzere Halkların Demokratik Partisi (HDP) Genel Merkezi’nde bir araya geldi. Partilerin eş genel başkanları ve başkanlarının katılmadığı koordinasyon toplantısında HDP, Türkiye İşçi Partisi (TİP), Emek Partisi (EMEP), Emekçi Hareket Partisi (EHP), Toplumsal Özgürlük Partisi (TÖP), Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi (Yeşil Sol Parti) ve Sosyalist Meclisler Federasyonu’nun (SMF) temsilcileri yer aldı.

Toplantının ardından yapılan açıklamada, 14 Mayıs parlamento ve 28 Mayıs Cumhurbaşkanlığı ikinci tur seçimlerine ilişkin durumun ele alındığı kaydedildi.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Emek ve Özgürlük İttifakı Koordinasyonu olarak bugün bir toplantı gerçekleştirdik. Toplantımızda 14 Mayıs Cumhurbaşkanlığı birinci tur ve Parlamento seçimleri ile 28 Mayıs Cumhurbaşkanlığı ikinci tur seçim sonuçlarında açığa çıkan durumu ele aldık. İttifakımızın varlık sebebi olan emekçilere ve halklarımıza olan sorumluluğumuzun bilinciyle hem seçim sürecine hem de seçim sonuçlarına ilişkin ilk değerlendirmeleri yaptık.

Emek ve Özgürlük İttifakı’nın her bir bileşeni kendi değerlendirmelerini ittifakımızın diğer bileşenleriyle paylaştı. Emek ve Özgürlük İttifakı olarak seçimlerden hedeflediğimiz sonuçları alamadığımızı açık yüreklilikle ortaya koyduk. Bundan sonraki süreçte eleştiri ve özeleştiri mekanizmalarını işleterek, bu dönemi bütün boyutlarıyla ele almak, tartışmak ve bundan gerekli sonuçları çıkarmak için İttifakı oluşturan her bileşenin bir seçim muhasebesi yapması gerektiği tespitinde bulunduk.

Toplantımızda bir kez daha ortak toplumsal mücadelenin önemine dair güçlü bir irade açığa çıktı. Bu temelde, Emek ve Özgürlük İttifakı olarak halkların, ezilenlerin ortak mücadelesinin kıymetli olduğunu güçlü bir şekilde vurguluyoruz."

Etiketler : , , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.