Emek ve Demokrasi Platformu üyeleri basın açıklaması düzenledi

Emek ve Demokrasi Platformu üyeleri basın açıklaması düzenledi

Hakkari'de Emek ve Demokrasi Platformu üyeleri, KESK Yüksekova Şubeler Platformu Temsilciliği’nde basın açıklaması düzenledi.

Kayıp yakınlarından Tayip Canan açıklama öncesi, Yüksekova'da faili meçhul suçlara dikkat çekti. Suç işleyenlerin bağımsız yargılar önünde hesap vereceğini belirterek, Adalet Bakanlığı’na adil bir soruşturma başlatma çağrısında bulundu. 

İHD Hakkari Şubesi’nden Sibel Çapraz ise, “Demokratik bir toplum inşası öncelikle geçmişle yüzleşme ile başlar. Fakat ülke sınırları içinde ve özellikle Hakkari sınırları içinde gerçekleştirilen hukuksuzluklara karşı demokratik bir alan açmak bir tarafa dursun, tüm delil ve gerçekliklere rağmen soruşturma ve davalarda insan hayatının ne kadar ucuz olduğu bizlere defalarca kez gösterilmiştir. Böylelikle insanların adalete erişim ile ilgili düşünceleri tümden sekteye uğratılmış, devlet yüzleşmeyi değil yüzsüzleşmeyi seçmiştir” dedi.

Etiketler : , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.