Emek ve demokrasi güçleri: "Gezi onurumuzdur"

Emek ve demokrasi güçleri: "Gezi onurumuzdur"

Toplumsal muhalefet bileşenleri, Yargıtay’ın Gezi Davası kararına tepki göstererek “Gezi yargılanamaz” dedi.

Yargıtay 3. Ceza Dairesi’nin dün (28 Eylül) açıkladığı Gezi Davası kararına emek-meslek örgütleri, siyasi partiler ve demokratik kitle örgütleri sosyal medyadan yaptıkları paylaşımlarla tepki gösterdi.

Kararda, Osman Kavala’ya verilen müebbet; Çiğdem Mater, Can Atalay, Tayfun Kahraman ve Mine Özerden’e verilen 18 yıl hapis cezası onanmış; Ali Hakan Altınay, Yiğit Ali Ekmekçi ve Mücella Yapıcı’ya verilen cezalar ise bozulmuştu.

KESK: Gezi halktır

“Gezi tutsaklarına verilen cezanın Yargıtay tarafından onanması yargının siyasallaştığını bir kez daha gözler önüne sermiştir. Bu karar hukuki değil siyasidir! Düşünce ve ifade özgürlüğünü, demokrasiyi, hukuku, adaleti, uluslararası anlaşmaları, AİHM kararlarını yok saymaktır! Gezi halkların özgür, eşit, insanca yaşama talebidir. Osman Kavala, Can Atalay, Tayfun Kahraman, Mine Özerden ve Çiğdem Mater’in şahsında her türlü baskı, gözaltı ve tutuklamaya karşın, eşitlik, özgürlük, demokrasi, adalet ve emek mücadelesi yürüten tüm arkadaşlarımız özgür oluncaya kadar mücadeleyi sürdürmeye devam edeceğiz. Gezi halktır! #GeziOnurumuzdur”

TMMOB: Bu kararlar hükümsüzdür

“Gezi Direnişi nasıl ki bu ülkenin yüz akı ve onurlu tarihinin bir parçasıysa, Gezi Davası’nda cezalandırılan arkadaşlarımız da bizim yüz akımız ve onurlu tarihimizin bir parçasıdır. Dün olduğu gibi bugün de TMMOB ve bağlı Odaları olarak, mesleki ve teknik bilgimizi halkın yararına kullanmaya devam edeceğiz, arkadaşlarımızı asla yalnız bırakmayacağız ve bu ülkenin en görkemli halk hareketi olan Gezi’ye sahip çıkmayı kararlılıkla sürdüreceğiz. Bu siyasi zorbalıktan derhal vazgeçin ve arkadaşlarımızı derhal serbest bırakın.”

SES: Gezi tutsakları onurumuzdur

“Gezi tutsaklarına verilen cezaların onanması kararı hukuki değil siyasidir, kabul edilemez! Adalet, hukuk, eşitlik mücadelesi yürüten Gezi tutsakları onurumuzdur! Adalet talebimizden vazgeçmiyoruz. #GeziYargılanamaz”

Yeşil Sol Parti: Direnmeye devam edeceğiz

“Gezi tutsaklarına verilen cezanın onanması rehin alma siyasetinin devamıdır. Rehin tutmak istedikleri Gezi tutsakları değil halkların özgür, eşit, insanca yaşama talebidir. Bu karar aynı zamanda Can Atalay’ı Meclis’e gönderen Hatay halkının iradesini tanımamaktır. Adaletsizliğe ve irade gaspına karşı mücadelemizi sürdüreceğiz, tüm arkadaşlarımız özgür oluncaya dek direnmeye devam edeceğiz. #GeziOnurumuzdur”

TİP: Gezi Direnişi tarihimizin yüz akıdır

“Yargı Saray'ın, Gezi halkındır! Hatay Milletvekilimiz Can Atalay’ın Saray yargısının hukuksuz operasyonuyla tutsak edilmesini kabul etmeyeceğiz! Can Atalay depremzede Hatay'ın onuru, Gezi Direnişi tarihimizin yüz akıdır!”

SYKP: Yeni bir hukuk cinayeti

“Gezi’yi yargılamaya kalkanlar tarihin önünde yargılanacak! Yargıtay, AKP iktidarının talimatına uygun biçimde Gezi Parkı davasında yargılanan 8 kişiden 5’inin cezasını onayarak yeni bir hukuk cinayetine imza attı. Aralarında TİP Hatay Milletvekili Can Atalay’ın da olduğu 4 sanığa 18 yıl, Osman Kavala’ya ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verildi. Yargıtay, 3 sanığın cezasını ise bozdu. Gezi direnişi, sermaye düzenine, AKP diktatörlüğünün tek-tipleştirme girişimlerine, özgürlük alanlarının daraltılmasına isyan eden milyonlarca emekçinin, kadının, gencin eseridir. Gezi’yi mahkum etmeye gücünüz yetmez! Tarih önünde hesap vermekten kaçamayacaksınız!”

ESP: Kararı tanımıyoruz

“Kavala, Atalay, Kahraman, Özerden ve Mater'e verilen cezaların onanması kabul edilemez. Mahkum edilen, Gezi'ye katılan milyonlardır. ‘Gezi'nin organizatörü’ zırvasıyla devlet terörüne uğratılmış olanlardan biri olarak bu kararı da, faşizmin mahkemelerini de tanımıyoruz.”

TÖP: Tüm Gezi tutsaklarına özgürlük

“Gezi Direnişi yargılanamaz! Yargıtay, Gezi Parkı davasında, Osman Kavala’ya verilen ağırlaştırılmış müebbet hapisle TİP Hatay Milletvekili Can Atalay, Tayfun Kahraman, Mine Özerden ve Çiğdem Mater Utku’ya verilen 18’er yıl hapis cezalarını onadı. Yargıtay, siyasi saiklerle verdiği kararla halka gözdağı vermek istiyor. Tüm Gezi tutsaklarına özgürlük! #GeziYargılanamaz”

SODAP: Faşizm yenilecek, Gezi yaşayacak

“Gezi Direnişi, emekçi halklarımızın el birliğiyle yazdığı görkemli bir sayfadır. Halkın direnme hakkı mahkûm edilemez, o her seferinde kendi yolunu bulur. Gezi tutsaklarına verilen cezanın onanmasını tanımıyoruz. Faşizm yenilecek, Gezi yaşayacak, halk kazanacak. #GeziYargılanamaz”

Halkevleri: Gezi biziz, bu kavga bizim

“Gezi Davasında mahkum etmeye çalıştıkları milyonların eşitlik, özgürlük, adalet kavgası. Gezi biziz, bu kavga bizim. Arkadaşlarımızı alacağız elbet! Eşit, özgür, insanca yaşayacağımız bu ülkeyi, omuz omuza inşa etme mücadelemizden de asla vazgeçmeyeceğiz. #GeziOnurumuzdur”

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.