Emek Partisi'nden Mezopotamya Ajansı'na dayanışma ziyareti

Emek Partisi'nden Mezopotamya Ajansı'na dayanışma ziyareti

EMEP Genel Başkanı Ercüment Akdeniz, Mezopotamya Ajansı'nı ziyaret etti. Akdeniz, gazetecilere yönelik soruşturmaları seçim hazırlığı olarak değerlendirdi: "Gerçeklerin görünmesini istemiyorlar."

Emek Partisi (EMEP) Genel Başkanı Ercüment Akdeniz, gazetecilerin tutuklanması nedeniyle Mezopotamya Ajansı'nın (MA) İstanbul bürosuna dayanışma ziyaretinde bulundu

Ev baskınlarıyla 25 Ekim'de gözaltına alınan Mezopotamya Ajansı ve JinNews çalışanı 10 gazeteciden 9'u, 28 Ekim günü tutuklanmıştı. Mezopotamya Ajansı'nda bir dönem stajyer olarak görev yapan Mehmet Günhan ise adli kontrol şartıyla serbest bırakılmıştı.

'OPERASYONLAR SEÇİM HAZIRLIĞI'

MA'da yer alan habere göre, EMEP Genel Başkanı Ercüment Akdeniz, dün Mezopotamya Ajansı'nın İstanbul bürosunu ziyaret etti.

Gazetecilere yönelik gözaltı ve tutuklamaların AK Parti ve MHP'nin seçim hazırlığı kapsamında yapılan operasyonlar olduğunu belirten Akdeniz, "İktidar öyle görülüyor ki seçim sürecine kadar ülkeyi fiili bir olağanüstü hal (OHAL) rejimi altında yönetmek istiyor" dedi. 

Son süreçte 26 gazetecinin tutuklandığını hatırlatan Akdeniz, "Gerçeklerin görünmesini istemiyorlar. Gazetecilere yönelik gerçekleşen her saldırı, halkın haber alma hakkının engellenmesidir. Bu operasyonlar sadece basın örgütlerini ilgilendirmez, bu operasyonlar bütün halkı ilgilendirir" şeklinde konuştu.

'ADALET VE ÖZGÜRLÜK İSTEYENLER DUYARLI OLMAZSA HAKİKATLERİ ÖĞRENEMEZ'

"Ekmek, adalet ve özgürlük isteyen herkes bu operasyonlara duyarlı olmazsa hakikatleri öğrenemez" diyen Akdeniz, "Bundan dolayı bütün sendikaları, demokratik kitle örgütlerini, muhalif partileri gazeteci arkadaşlarımıza sahip çıkmaya çağırıyoruz. Arkadaşlarımız bir an önce serbest bırakılmalıdır" ifadelerini kullandı.

Ercüment Akdeniz, dayanışmasını gün boyu gazetecilerle birlikte çalışarak sürdürdü. 

Ziyaretler ilgili Twitter hesabından da paylaşım yapan Akdeniz, "Toplu gözaltı ve tutuklamalara maruz kalan gazeteci arkadaşlarımızla dayanışmak için EMEP heyeti olarak Mezopotamya Ajansı İstanbul ofisini ziyaret ettik. Dayanışma için bir de makale yazdım" dedi. 

Etiketler : ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.