Elon Musk'tan WhatsApp tepkisi: Signal kullanın

Elon Musk'tan WhatsApp tepkisi: Signal kullanın

WhatsApp'in kullanıcılarını verilerini Facebook ile paylaşmaya zorlaması sonrası tepkiler büyüyor. SpaceX CEO'su Elon Musk, "Signal kullanın" diyerek takipçilerine farklı bir uygulama tavsiyesinde bulundu.

Anlık mesajlaşma uygulaması WhatsApp'in güncellenen 'gizlilik ilkesi' koşulları kullanıcılarını endişelendirdi. Sosyal medya holdingi Facebook'un sahibi olduğu WhatsApp artık verileri Facebook ile paylaşabilecek. WhatsApp kullanmak isteyen her tüketici 8 Şubat'a kadar bu onayı vermek zorunda kalacak.

WhatsApp'in bu uygulamasına tepki gösterenler de alternatif uygulamaları gündeme getirdi. Dün Amazon CEO'su Jeff Bezos'u geçerek dünyanın en zengin insanı olan SpaceX CEO'su Elon Musk da WhatsApp'ın kararına tepki gösterdi. Twitter'dan ''Signal kullanın'' diye  paylaşım yapan Musk, takipçilerini Signal uygulamasını kullanmaya davet etti. Musk'ın tweeti kısa bir süre içerisinde yüksek etkileşim sayısına ulaştı. Twitter CEO'su Jack Dorsey de Musk'ın 'Signal kullanın' dediği tweet'i retweetledi.

SIGNAL NEDİR?

Signal uygulamasına destek veren isimler arasında ABD Ulusal Güvenlik Ajansı’nın (NSA) eski sistem analisti Edward Snowden da yer alıyor. Uygulamanın internet sitesinde görüşlerine yer verilen Snowden, Signal'i her gün kullandığını ifade etmişti.

WhatsApp'in kurucularından Brian Acton ve güvenlik araştırmacısı ve kriptograf Moxie Marlinspike tarafından kurulan Signal, şifreli bir anlık mesajlaşma uygulaması. Signal ile mesajlaşmanın yanında sesli ve görüntülü arama yapılabiliyor. Kullanıcıların tüm iletişimlerini uçtan uca şifreleyen uygulama Signal Vakfı tarafından geliştirilip, destekleniyor. Signal'i öne çıkaran ve güvenilir kılan en önemli özelliklerinden biri ise uygulamanın açık kaynak kodlu olması.

KURUCUSU FACEBOOK'U SİLİN KAMPANYASINA KATILMIŞTI

2018 yılında veri ihlali iddiaları sonucu sosyal medyada başlatılan 'Delete Facebook' (Facebook'u silin) kampanyasına Brian Acton da destek vermişti. Acton, Merkezi İngiltere'nin başkenti Londra'da bulunan Cambridge Analytica adlı veri analiz şirketinin yaklaşık 50 milyon Facebook hesabından veri topladığı ve bu verileri ABD seçimleri ve Brexit referandumunu etkilemek için kullandığı haberleri sonrası "Facebook'u silme zamanı" diye tweet atmıştı.

UYGULAMAYA TALEP ARTTI

Yaşanan gelişmelerin ardından birçok kişi Signal indirmeye ve kullanmaya başladı. Şirketin Twitter hesabından yoğunluk yaşandığına dair bir tweet paylaşıldı ve, "Doğrulama kodları şu anda birkaç sağlayıcıda erteleniyor çünkü şu anda çok sayıda yeni insan Signal'e katılmaya çalışıyor. (Heyecanımızı saklamakta güçlük çekiyoruz) Bu sorunu olabildiğince çabuk çözmek için taşıyıcılarla birlikte çalışıyoruz. Dayanın" ifadeleri kullanıldı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.