Elazığ'ın yüksek yaylalarında arı kovanları incelendi

Elazığ'ın yüksek yaylalarında arı kovanları incelendi

Elazığ'ın yüksek yaylalarında üretilen Coğrafi İşaretli Geven Balı, arıcıların özverili çalışmaları ve bölgenin kendine özgü iklimi sayesinde eşsiz bir tat kazanıyor.

Elazığ'ın yüksek yaylalarında yetişen geven bitkisinden üretilen Coğrafi İşaretli Geven Balı, arıcıların özverili çalışmaları, arıların doğayla kurduğu uyum ve bölgenin kendine özgü iklimi sayesinde eşsiz bir lezzet kazanıyor. Elazığ Tarım ve Orman İl Müdürü Saadettin Taşkesen, Elazığ Arı Yetiştiricileri Birliği Başkanı Fırat Canbay ve arıcılık birimi personeli, Çağlar Köyü'nde arıcıları ziyaret ederek kolonilerde yürütülen sonbahar ve kış hazırlıklarını yerinde inceledi. Yapılan kontrollerde, ana arı performansından zayıf kolonilerin birleştirilmesine, beslenme ve varroa mücadelesine kadar sezonun kritik aşamalarının titizlikle yürütüldüğü görüldü.

Etiketler : ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.