|
Son Güncelleme: 02.12.2024 12:32
| Kaynak: İHA
Elazığ’da pestisit denetimi
Elazığ İl Tarım ve Orman Müdürlüğü denetimlerini sürdürüyor. Bu çerçevede ekipler, üzüm, biber ve kayısı üreticilerine yönelik pestisit denetimi yaptı.
Elazığ İl Tarım ve Orman Müdürlüğü denetimlerini sürdürüyor. Bu çerçevede ekipler, üzüm, biber ve kayısı üreticilerine yönelik pestisit denetimi yaptı. Denetimlerde hatalı pestisit kullanımının denetlenmesi ve ürünlerde ilaç kalıntısı çıkmaması amaçlandı. Hatalı tavsiye dışı ilaç kullanıldığı tespit edilmesi durumunda hasat geciktirme, ürün imhası veya idari para cezası yaptırımlarının uygulandığı aktarıldı.
Üreticilerin cezai işlemle karşılaşmamaları için zirai ilaçları etiket bilgilerine uygun olarak doğru bir şekilde kullanmaları gerektiği bildirildi.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.