El Nusra karargâhına intihar saldırısı

El Nusra karargâhına intihar saldırısı

Cihat yanlısı militanların kendi arasındaki savaşının sürdüğü İdlib'de, bir karargâha intihar saldırısı düzenlendi. Saldırıyı IŞİD'in düzenlediği sanılıyor.

Suriye’nin Türkiye sınırındaki İdlib kentinde, cihat yanlısı militanların karargâh olarak kullandığı bir noktaya intihar saldırısı düzenlendi. Patlamada en az 12 kişi hayatını kaybetti.

Saldırı, Şam’ın Fethi Cephesi’nin (eski adıyla el Nusra) büyük kısmını oluşturduğu Hayat Tahrir el Şam örgütünün İdlib yakınlarında karargâh olarak kullandığı bir tekstil fabrikasında meydana geldi. Reuters’a konuşan bir kaynak, intihar bombacısının bir toplantı düzenlendiği sırada karargâha patlayıcı yüklü bir arabayla girdiğini anlattı. Saldırıda çok sayıda militanın da yaralandığı belirtiliyor.

Cihat yanlısı Hayat Tahrir el Şam ‘ittifakı’ son günlerde İdlib vilayetindeki ‘uyuyan’ IŞİD hücrelerine kapsamlı baskınlar düzenliyordu. Aralarında vilayette son haftalarda düzenlenen bir dizi suikast ve saldırının faillerinin de bulunduğu belirtilen 100’den fazla kişinin ‘gözaltına’ alındığı belirtiliyordu.

Etiketler : ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.