Ekonomist Alaattin Aktaş dolar kuru için yıl sonu tahminini açıkladı

Ekonomist Alaattin Aktaş dolar kuru için yıl sonu tahminini açıkladı

Ekonomi yazarı Alaattin Aktaş, 25 Ağustos’tan itibaren döviz kurunda “hafif eğimli” bir artışa izin verildiğini belirterek, yıl sonu kur tahminini açıkladı.

Alaattin Aktaş, Merkez Bankası’nın 24 Ağustos’ta beklenmedik şekilde politika faizini yüzde 25’e çıkardığını hatırlattığı bugünkü yazısında, dolar kurundaki “hafif eğimli” artışın grafiğini paylaşarak kur tahminini şöyle aktardı:

“Orta vadeli programda bu yılın ortalama dolar kuru 23,88 olarak tahmin ediliyor. Ekimi de bitti sayarsak ilk on ayın ortalaması 22,58 oldu.

Yıllık ortalamanın 23,88 düzeyinde oluşması, son iki aydaki ortalamanın 30,38 olması demek. Ancak buna izin verilmez, normal eğilim de zaten buna işaret etmiyor.

Son iki aydaki ortalamanın, gidişata göre 28,90, en fazla 29 olabileceğini, böylece yıllık ortalamanın 23,63 dolayında kalacağını, yılın da 29,70 düzeyinde kapatılacağını tahmin edebiliriz.”

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.