Ekmeğe bir ayda ikinci zam: Hem gramajı düşürdüler hem fiyatı artırdılar

Ekmeğe bir ayda ikinci zam: Hem gramajı düşürdüler hem fiyatı artırdılar

İstanbul'da bazı fırınlar ekmeği 3 liradan satmaya başladı. Gramaj da 230 gramdan 210 grama düşürüldü. Fırıncılar, undan doğalgaza kadar tüm maliyetlerin arttığını, mecbur kaldıklarını söylüyor.

 İstanbul Ticaret Odası'nın (İTO) 10 Kasım'da aldığı kararla 230 gram ekmek 2,5 liradan satılmaya başladı. Ancak aradan kısa süre geçmesine rağmen birçok fırında ekmeğin fiyatı 3 liraya çıkarıldı. Fırınlardan bazıları gramajı da 210 grama düşürdü. Ekmeğin 3 liradan satıldığı ilçelerden arasında Ümraniye ve Üsküdar'da bulunuyor. 

1 ARALIKTAN İTİBAREN ZAMLI SATIŞ BAŞLADI

Fırıncılar başta un fiyatları olmak üzere artan maliyetler nedeniyle zam yaptıklarını belirtti. Ümraniye'deki bir fırıncı maliyetlerdeki artışa işaret ederek, "Ekmek fiyatları yükseleli birkaç gün oldu, ayın 1'inden bu yana böyle" dedi. 
Fırıncı olan Ahmet Demir ise "Un fiyatları, poşet, maya gibi bir sürü maliyet unsuru var. Sadece bir unla bitmiyor ki, burada çalışanların da gideri arttı. Mecbursun, ne yapacaksın başka. Sadece un fiyatları değil, her şey etkiliyor. İşlerde düşüş oldu ama yapacak bir şey yok" şeklinde konuştu. 

'BİZ NE YEYİP İÇECEĞİZ?'

İstanbullular ise henüz bir ay geçmeden ekmeğin yeniden zamlanmasından şikâyetçi. Mehmet Arı, "Ekmek bugün 2,5 lira olmuş, yarın 6 lira olmuş, eğer insanlar bunu sorgulayamıyorsa yaşam standartlarını da belirleyemezler" derken; Gülhanım Kardeş ise tepkisini, "Çok şikayetçiyiz, simit oldu 3,5 lira, biz ne yiyeceğiz ne içeceğiz?" sözleriyle özetledi. 

Etiketler : , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.