Ek ders krizi: Öğretmenlerin aralık ayı ücreti yatırılmadı

Ek ders krizi: Öğretmenlerin aralık ayı ücreti yatırılmadı

Kamuda çalışan öğretmenlerin aralık ayı ek ders ücretleri, ilçe milli eğitim müdürlüklerinin ödenek başvurusunda bulunmaması gerekçesiyle birçok ilde yatırılmadı.

Kamuda çalışan öğretmenler, normalde ek ders ücretlerini bir sonraki ay alıyorlar. Ancak aralık ayı ek ders ücretleri, yıl sonu olduğu ve ücretler o yılın bütçesinden ödendiği için aralık ayının son haftasında ödenmesi gerekiyor.

Fakat öğretmenlerin bu ayki ek ders ücretleri, ilçe milli eğitim müdürlüklerinin ödenek başvurusunda bulunmaması gerekçesiyle birçok ilde yatırılmadı. Öğretmenlerin alacağı ek ders ücreti ders saatine göre 2 binden 6 bine kadar değişiyor.

'İL VE İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜKLERİ LİYAKATSİZ KİŞİLERCE YÖNETİLİYOR'

Tüm Öğretmenler Birliği Sendikası (TÖB-SEN), konu hakkında yaptığı açıklamada, "Sorun, il ve ilçe milli eğitim müdürlüklerinin liyakatsiz kişilerce yönetilmesi ve ihmal sonucu ortaya çıkmıştır. Öğretmenlerimiz mağdur olmuşlardır" dedi.

Milli Eğitim Bakanlığı'nın sorunu önümüzdeki hafta çözeceğini söylemesine ilişkin sendika, şu açıklamada bulundu: "Ek ders ücretleri bir önceki ay öğretmenin girdiği ek derslerin ücretidir. Tüm kamu kurumlarında olduğu gibi Milli Eğitim Bakanlığı’nda da 2023’ün hesap kesimi yapılırken bu ilçeler para nakli istememiş. Kimi ilçelerin de istediği ama merkezden gönderilmediği söylendi ama bürokraside veya iletişimde bir kopukluk var. İlçe milli eğitim müdürlükleri istemeyince 2023 bütçesi kapanmış oluyor. Böylelikle bu sorun ortaya çıktı."

Sendika, sorunun ilçe milli eğitim müdürlüklerinden kaynaklandığını belirterek, "Deprem bölgesinde zaten insanların giderleri fazla. Bazen içecek suyu bile bulamayan, ekonomik olarak zorlanan insanlardan söz ediyoruz. Ülke genelinde de aslında durum çok farklı değil ama deprem bölgesinde daha ağır. Bin lira dahi geçim sıkıntısı yaşayan insanlar için önemli. Kamu emekçilerinin hesabı zaten hep gelecek para üzerindendir. Bu durum mağduriyet yaratmıştır" denildi.

Etiketler : ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.