Eğitim-Sen’den Bilgin’e: Güvencesizliğin boyutları sandığınızdan derin

Eğitim-Sen’den Bilgin’e: Güvencesizliğin boyutları sandığınızdan derin

Eğitim-Sen, Çalışma Bakanı Vedat Bilgin’e seslendi. Üniversitelerde güvencesizlik olduğunu belirten sendika, tüm öğretim elemanlarına güvenceli istihdam talep etti.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin sözleşmeli çalışanları kadroya geçirme çalışmaları kapsamına uzun süredir güvence sorunu yaşayan 50-D’li araştırma görevlilerini de kattıklarını açıkladı.

Eğitim ve Bilim Emekçileri Sendikası (Eğitim-Sen) Bakan Bilgin’e seslenerek, “Üniversitelerde güvencesizliğin boyutları sandığınızdan daha derin” başlığıyla açıklama yaptı.

‘SİYASİ İKTİDARIN ÇIKARLARI İÇİN YAPILIYOR’

Konuya dair açıklamasında, “Yıllardır açtığımız davalarda, yazdığımız raporlarda, gerçekleştirdiğimiz eylem ve etkinliklerde, Meclis’e sunduğumuz taleplerde, YÖK’ün çalıştaylarında ve elbette toplu sözleşme süreçlerinde sendika olarak tek başımıza savunduğumuz ‘50/d ile istihdama son verilsin, herkes güvenceli istihdam edilsin’ talebimiz, seçim arifesinde ve seçim yatırımı olarak kullanılmak istense de iktidar çevrelerince nihayet duyulur oldu” ifadelerine yer veren Eğitim- Sen şunları kaydetti:

“Biliyoruz! Bu vaatler yıllardır hakları yenen, akademiden haksız biçimde koparılan, emekleri, talepleri ve iradeleri görmezden gelinen araştırma görevlileri için değil, siyasi iktidarın çıkarları için yapılıyor. Siyasi iktidarın derdi iş güvencesi ve akademik özgürlük olsaydı, Adrese teslim kadro ilanlarına, Keyfi biçimde oluşturulan atama ve yükseltme kriterlerine, hak ettikleri kadroya atanmayan ve yıllarca alt kadrolarda bekletilen akademisyenler gerçeğine, Doçentlik başvurularında yaşanan ayrımcı uygulamalara, Hakları yok sayılan idari ve teknik personelin taleplerine, az sayıdaki ‘canlı model’ olarak görev yapan emekçilerin sorunlarına, üniversitelerin yönetim yapısının demokratikleştirilmesine yönelik iktidar çevrelerinden bir çalışma görmemiz gerekirdi! “

‘TÜM DOKTOR ÖĞRETİM ÜYELERİ GÜVENCELİ KADROLARDA İSTİHDAM EDİLMELİ’

Tüm öğretim elemanlarının koşulsuz biçimde güvenceli istihdamının sağlanmasını talep ettiklerini belirterek, “50/d, 33/a, 35 gibi araştırma görevlisi istihdamını parçalayan uygulamaların son bulmasını, araştırma görevlilerinin güvenceli ve kadrolu istihdam edilmesini istiyoruz” diyen Eğitim-Sen’in talepleri şu şekilde sıralandı:

• Ayrım gözetmeksizin tüm araştırma görevlileri görece güvenceli 33/a kadrosuna geçirilmeli, 33/a kadrosu da gerçek bir güvenceye kavuşturulmalıdır!

• Doktor öğretim üyesi kadrolarında yeniden atama uygulaması son bulmalı, tüm doktor öğretim üyeleri güvenceli kadrolarda istihdam edilmelidir.

• Doçent unvanını alan tüm öğretim elemanları başka bir kriter aranmaksızın doçentlik kadrolarına atanmalıdır.
• Gerekli kıdem ve akademik kriterleri sağlayan doçentler süre ve hak kaybı olmadan profesörlük kadrosuna atanabilmelidir.
• 696 sayılı KHK ile taşerondan kadroya geçirilen sürekli işçilerin diğer kamu işçileriyle eşit haklara sahip olması için gerekli düzenlemeler yapılmalı, bu işçilerin önceki kıdem sürelerinin gaspına son verilmelidir.

Etiketler : ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.