Eğitim Sen’den Bakan’a ‘kız okulları’ tepkisi: Talibanvari zihniyet

Eğitim Sen’den Bakan’a ‘kız okulları’ tepkisi: Talibanvari zihniyet

Eğitim Sen, Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’in “Gerekirse kız okullarını da açabilmeliyiz” sözlerine tepki gösterdi: "Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’in, karma eğitimi hedef alması, siyasi iktidarın Talibanvari gerici zihniyetinin bir yansımasıdır."

Eğitim ve Bilim Emekçileri Sendikası (Eğitim Sen), Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’in “Gerekirse kız okullarını da açabilmeliyiz” sözlerine ilişkin yazılı açıklama yaptı.

Bakan'ın açıklamaları için Taliban benzetmesi yapan Eğitim Sen, “Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’in, ‘Gerekirse kız okullarını da açabilmeliyiz’  diyerek karma eğitimi hedef alması, siyasi iktidarın Talibanvari gerici zihniyetinin bir yansımasıdır” dedi.

Eğitim Sen'in açıklaması özetle şöyle:

“Siyasi iktidarın seçimden önce kurduğu gerici ittifaklarla toplumu siyasal İslam temelinde yeniden inşa etme politikası, seçimden hemen sonra Milli Eğitim Bakanı tarafından uygulanmaya konmak istenmektedir.

“Milli Eğitim Bakanı, cumhuriyet değerlerini, laikliği ve demokrasiyi hedef alırken Anayasayı ve uygulamakla yükümlü olduğu mevzuatı yok sayıyor, eşitlik ilkesini çiğniyor.

"Karma eğitim düşmanlığı yeni değil"

“Siyasi iktidar ve Milli Eğitim Bakanı, harem selamlık bir eğitim sistemini topluma dayatarak tek tip toplum yaratma arzusunu yaşama geçirmeye çalışıyor.

“Siyasi iktidar ve Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin belli ki güç sarhoşluğu içerisindedir. Ebeveyn haklarını kendi amaçları için kutsarken çocuk haklarını bir kenara itebilme cüretini kendilerinde görebilenlerin karma eğitim düşmanlığı yeni değildir.

"Yandaş sendikalarıyla, ittifak içerisinde oldukları dini tarikat ve cemaatlerle önce çocuklarımız, sonrasında da toplumsal yaşamın her alanı dinselleştirme politikalarının hedefindedir.

"Hukuku ve pedagojiyi öğreteceğiz"

“Bizler, eğitim ve bilim emekçileri olarak buradayız! Cumhuriyet değerlerini, laikliği, demokrasiyi, cinsiyet eşitliği ve özgürlüğünü hedef alan, haklarımızı yok sayan, eşitsizliği derinleştirmek isteyenlerin karşısında, bulunduğumuz her alanda direneceğimizi belirtmek istiyoruz.

“Laik ve bilimsel eğitimi yok sayanlara haklarımızı, hukuku ve pedagojiyi biz öğreteceğiz! Kısacası sinmeyecek, yılmayacak ve çocuklarımıza, haklarımıza, yarınlarımıza sahip çıkmak için elimizden geleni sonuna kadar yapacağız!"

 

Etiketler : , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum