Eğitim-Sen: YKS’de barajı kaldırmak sorunları çözmez

Eğitim-Sen: YKS’de barajı kaldırmak sorunları çözmez

YKS’de barajın kaldırılmasının vakıf üniversitelere müşteri kazandırmak amacıyla yapıldığına dikkati çeken Eğitim Sen, “YÖK ve MEB sayıları milyonları bulan genç işsizliği sorununa çözüm üretmekten vazgeçmiştir” diye belirtti.

Eğitim ve Bilim Emekçileri Sendikası (Eğitim Sen), Yükseköğretim Kurumu’nun (YÖK) üniversiteye sınavlarında barajı kaldırdığını duyurmasına dair açıklama yaptı. Yapılan yazılı açıklamada “YKS’de barajları kaldırmakla sorun çözülmüyor” denildi.

YÖK’ün, izlediği politikalarla yükseköğretim sisteminde niteliği değil rakamsal verileri önemsediğine dikkat çekilen açıklamada, “Halbuki, karşımızda devasa boyutlara gelmiş bir sorun bulunmaktadır. Sınav odaklı bir eğitim sisteminde ‘sıfır çeken öğrenciler’, belirli üniversitelerin belirli bölümlerine oluşan yığılmalar, üniversiteler arasındaki eşitsizlikler ve demokratik bir öğrenme ortamının ortadan kaldırılması daha köklü bir sistem değişikliğine ihtiyaç duyulduğunu göstermektedir. Kaldı ki milyonları bulan diplomalı işsizler, ataması yapılmayan öğretmenler Türkiye'nin en önemli sorunlarından birini oluşturmaktadır. Bu karardan anlaşılmaktadır ki YÖK ve MEB sayıları milyonları bulan genç işsizliği sorununa çözüm üretmekten vazgeçmiştir” diye belirtildi. 

‘Vakıf üniversitelerine müşteri kazandırılıyor’

YÖK’ün aldığı kararla vakıf üniversitelerine “müşteri” kazandırmaya çalıştığı vurgulanan açıklamada, alınan kararın işsizler ordusuna neden olacağı ifade edildi. Kamusal, demokratik ve özgürleştirici eğitim modelinin temel alınması gerektiği belirtilen açıklamada, eğitimin tüm kademelerinde nitelikli eğitimin ön plana çıkarılması gerektiği kaydedildi.

Etiketler : , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.