Eğitim Sen: Vakıf üniversitelerinde örgütleniyoruz

Eğitim Sen: Vakıf üniversitelerinde örgütleniyoruz

Eğitim Sen, yaptığı basın toplantısıyla vakıf üniversitelerinde örgütlendiklerini açıkladı. Açıklamada bu hamle için "yeni bir dönem başlıyor" ifadesi kullanıldı.

Eğitim Sen, yasa nedeniyle vakıf üniversitesinde çalışan akademisyenlerin kamu görevlileri sendikalarında örgütlenmelerine izin verilmemesi üzerine vakıf üniversitelerinde örgütlenmeye başladıklarını duyurdu.

'EĞİTİM SEN KAPILARINI VAKIF ÜNİVERSİTELERİNDEKİ AKADEMİSYENLERE AÇIYOR'

Konuyla ilgili basın açıklaması Eğitim Sen Ankara 5, İzmir 3 ve İstanbul 6 No’lu üniversiteler şubeleri tarafından yapıldı. Açıklamayı okuyan Eğitim Sen İstanbul 6 No'lu Şube Başkanı Beyzade Sayın, vakıf üniversitesinde çalışan akademisyenlerin disiplin mevzuatı gibi konularda devlet üniversitelerindeki akademisyenlerin tabi olduğu hükümlere tabi kılındığını ancak örgütlenirken kamu görevlileri sendikalarında örgütlenmelerine izin verilmediğini hatırlattı. Anayasanın 130. maddesini referans veren Sayın, "Buna göre 'vakıflar tarafından kurulan yükseköğretim kurumları, mali ve idari konuları dışındaki akademik çalışmaları, öğretim elemanlarının sağlanması ve güvenlik yönlerinden, Devlet eliyle kurulan yükseköğretim kurumları için Anayasada belirtilen hükümlere tabidir' hükmü yer alıyor. Ancak YÖK, vakıf üniversitelerindeki ücretler devlet üniversitelerindeki denk kadrolardan düşük olamaz diyor, fakat vakıf üniversitelerindeki bilim emekçilerinin taleplerini ve sorunlarını görmeyip seslerini duymuyor. Bu nedenle sendikamız Eğitim Sen, iç hukuk ve uluslararası hukuk normlarından güç alan sendikal hak ve özgürlüklerini kullanarak yeni bir dönem başlatıyor, kapılarını vakıf üniversitelerindeki akademisyenlere açıyor" diye konuştu.

'VAKIF ÜNİVERSİTELERİNDEN BİRER KİŞİYİ ÜYE YAPARAK HUKUSAL MÜCADELE BAŞLATACAĞIZ'

Bu kapsamda Sayın Eğitim Sen'in, Ankara, İzmir ve İstanbul’daki vakıf üniversitelerinden birer kişiyi üye yaparak hukuksal bir mücadele başlatacağını, Ankara 5, İzmir 3 ve İstanbul 6 No’lu üniversiteler şubeleri bünyesinde vakıf üniversiteleri komisyonu kurarak yaşanan sorunların ve taleplerin takipçisi olacağını, üniversite şubelerinin vakıf üniversitelerinden fahri üyelik yapmasını sağlayacağını belirtti. Sayın son olarak şunları söyledi: "Eğitim Sen olarak, hukuksal mücadele sürecinin uzun ve meşakkatli bir yol olabileceğinin farkında olarak, vakıf üniversitelerindeki bilim emekçileriyle birlikte geleneğimize uygun biçimde fiili ve meşru mücadeleyi de tüm gücümüzle örgütleyeceğiz. Birlikte güçlü olduğumuzu ve birlikte değiştirebileceğimizi biliyoruz. Sizleri sendikamızda örgütlenmeye, örgütlü gücümüzle sorunları aşmaya davet ediyoruz." 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.