Eğitim Sen Şırnak: Müdür yardımcısının ırkçı söylemine dava açacağız

Eğitim Sen Şırnak: Müdür yardımcısının ırkçı söylemine dava açacağız

Şırnak Özel Eğitim Uygulama Okulu’ndaki Müdür Yardımcısı A.K.’nin, Eğitim Sen üyesi iki öğretmene ‘teröristlere günaydın yok’ demesi tepkiye neden oldu. Eğitim Sen, konuyla ilgili dava açacak.

Şırnak Özel Eğitim Uygulama Okulu’nda görev yapan Müdür Yardımcısı A.K., 2 Ocak tarihinde okul girişinde, diğer müdür yardımcısına ‘günaydın’ dedi. Daha sonra Eğitim Sen üyesi iki öğretmene dönüp ‘teröristlere günaydın yok’ ifadelerini kullandı.

Eğitim Sen Şırnak Başkanı Adnan Şenbayram, olayın takipçisi olacaklarını belirterek, dava açacaklarını söyledi.

‘DAHA ÖNCE DE IRKÇI SÖYLEM KULLANDI’

Şenbayram, A.K’nin daha önce de bu tür söylemleri olduğunu dile getirerek “Buna benzer sözleri daha önce de bilinçli olarak kullandı. Ancak ilk defa cüretkar bir şekilde doğrudan bize yönelik ithamda bulundu” dedi.

Konunun takipçisi olacaklarını belirten Şenbayram, “İlk olarak sendikamız başkan ve yönetimi ile birlikte okul idaresiyle görüşme sağladık, ardından İl Milli Eğitim Müdürü’nden randevu alıp görüşme sağlandı. Hem idari ceza verilmesi yönünde hem de adli olarak bu konunun takipçisi olacağız” diye konuştu.

IRKÇI SÖYLEME SORU ÖNERGESİ

Olayın ardından, HDP Şırnak Milletvekili Nuran İmir tarafından Milli Eğitim Bakanlığı’nın yanıtlaması üzerine Meclis’e soru önergesi verildi. Önergede, “Müdür Yardımcısı A.K’nin daha önce de çalıştığı okullarda hem öğrencilere hem de Kürt öğretmenlere hakaret ettiği iddialar arasındadır. Müdür Yardımcısı A.K’nin bu söylemleri, bir öğretmene veya öğrencilere bireysel bir söylem olarak kabul edilemez; bu esasında Şırnak’ta yaşayan halkın tamamına hakarettir” ifadeleri yer aldı. Önergede,  “Şırnak’ta Özel Eğitim Uygulama Okulu’nda görev yapan Müdür Yardımcısı A.K hakkında bir soruşturma başlatacak mısınız?” diye soruldu.

Söz konusu müdür yardımcısının görevden alınmasına ilişkin bilgilendirme talep edilen önergede şu ifadeler yer aldı: “Okulda çalışan öğretmemelere terörist deme cesaretini kimden almaktadır? Öğretmenleri başka bir sendikaya üye oldukları için mi terörist olarak görmektedir?”

Etiketler : , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.