Eğitim-Sen Hakkari Şubesinden velilere ‘seçmeli ders’ çağrısı

Eğitim-Sen Hakkari Şubesinden velilere ‘seçmeli ders’ çağrısı

“Ders seçme hakkını başkalarının kullanmasına izin vermeyelim. Demokratik, laik, anadilde ve bilimsel eğitimden yana taraf olalım”

Eğitim-Sen Hakkari Şubesi, ortaokul ve liselerde öğrencilerin seçmeli ders belirleme süreçleriyle ilgili açıklamada bulundu.

Eğitim-Sen Hakkari Şube Başkanı Murat Balıkesir tarafından yapılan yazılı açıklamada şöyle denildi:

“Milli eğitim bakanlığının 04-22 Ocak 2021 tarihleri arasında bakanlığa bağlı Ortaokul ve Liselerde öğrencilerin seçmeli ders belirleme tercihlerinin yapılacağını açıklamasından sonra tekrardan gündeme gelen seçmeli dersleri öğrenciler yerine okul yöneticilerinin seçmesi ya da mili eğitim müdürlüğünde ilgili şube müdürlerinin öğrencilerin seçeceği dersler ile ilgili okul yöneticilerini bazı dersleri seçtirmeleri konusunda yönlendirmeleri gündeme gelmiştir.

'DERSLER, SİYASİ EĞİLİM İHTİYAÇLARINA GÖRE BELİRLENMEMELİ'

Eğitimsen olarak seçmeli derslerin öğrencilerin ilgi ve yeteneklerine göre akademik, sosyal ve kültürel gelişimlerine katkı sunacak şekilde öğrenci ve velilerinin tercihleri doğrultusunda belirlenmesi gerektiğini savunuyoruz. Hiçbir yönlendirme ve siyasi eğilimin ihtiyaçlarına göre bu derslerin belirlenmemesi gerektiğini yönetmelikler açık bir şekilden ifade etmesine rağmen aksi davranan yöneticiler açık bir şekilde yönetmeliğe aykırı davranmaktadır. Eğitimsen olarak biz öğrencilerimizin gelişimi ve geleceğini ilgilendiren bu seçimlerde yönlendirici ve belirli siyasi eğilimlere göre hareket eden demokratik olmayan gerici anlayışlara karşı olduğumuzu ve bunun takipçisi olacağımızı belirtiyoruz.

'SEÇMELİ DERSLERİ ÖĞRENCİLER SEÇER YÖNETİCİLER DEĞİL'

Bu konu ile ilgili velilere ve öğrencilerimize çağrımız, Ders seçme hakkını başkalarının kullanmasına izin vermeyelim. Demokratik, laik, anadilde ve bilimsel eğitimden yana taraf olalım. Zorunlu Seçmeli Ders değil, adı üzerinde seçmeli ders. Lütfen biz seçelim. Unutmayalım, seçmeli dersleri öğrenciler seçer, yöneticiler değil.

HAKKARİ ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜK SEÇİMİ

Ayrıca yine gündemde olan ve eğitimde antidemokratik ve gerici anlayışın bir ürünü olan Boğaziçi Üniversitesine kayyum rektör atanmasını kabul etmediğimizi ve üniversitelerin bilim üreten, özerk, demokratik merkezler olması gerektiğini savunuyoruz. Yaklaşmakta olan Hakkari Üniversitesi Rektörlük seçimlerinde de Üniversite öğrenci konseyi ve temsilcilerinin, akademik ve idari personelin görüş, öneri ve ihtiyaçları dikkate alınarak seçim yapılarak Rektör belirlenmesinden yanayız."

Etiketler : ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.