Ege Denizi'de mülteci botu battı: 1 çocuk öldü

Ege Denizi'de mülteci botu battı: 1 çocuk öldü

Yunan adalarına gitmek üzere yola çıkan Iraklı 47 göçmenin içinde bulunduğu lastik bot, bugün saat 05.00 sıralarında Ege Denizi'nde battı. Olayda 12 yaşında bir çocuk boğularak yaşamını yitirdi.

Aydın’ın Kuşadası ilçesinden Yunan adalarına geçmeye çalışan mültecilerin içinde bulunduğu lastik bot battı. Olayda 12 yaşındaki bir çocuk yaşamını yitirirken, çoğu kadın ve çocuk olan toplam 46 kişi kurtarıldı.

Hepsi Iraklı olan kaçak mülteciler, Yunan sahil güvenlik görevlilerinin kendilerini ölüme terk ettiğini öne sürdü. Yaşamını yitiren çocuğun cesedi de denizden alındı. Kuşadası’na getirilen mülteciler, hastaneye kaldırılarak tedaviye alındı.

Göçmenlerin ifadelerinde; denizde kendilerini farkeden Yunan sahil güvenlik ekibinin, içinde bulundukları bota ip bağlayıp bir süre çektiklerini, sonra motorunu söküp aldıklarını, ardından da çevrelerinde tur atarak kendilerini ölüme terk ettiklerini söyledikleri öğrenildi. (DHA)

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.