Efsun'a cezaevinde 'müstehcen' yasağı

Efsun'a cezaevinde 'müstehcen' yasağı

HDP eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın Efsun kitabı, cezaevi yönetimi tarafından “müstehcen” bulunarak tutuklu Mustafa Taştan’a verilmedi.

Bolu F Tipi Yüksek Güvenlikli Kapalı Cezaevi Müdürlüğü, Halkların Demokratik Partisi (HDP) eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın yazdığı Efsun kitabını “müstehcen” buldu.
Mezopotamya Ajansı'nın haberine göre Bolu F Tipi Yüksek Güvenlikli Kapalı Cezaevi tutulan Mustafa Taştan’a gönderilen Efsun kitabına ilişkin cezaevi müdürlüğü Eğitim Kurulu Başkanlığı, kitabın verilmemesi yönünde karar verdi. Kurul kararında, “Yayınların içerik olarak müstehcen içeriklere sahip olmasında dolayı kurum güvenliğini tehlikeye düşürebileceğinden basılı yayının hükümlüye verilmemesine” ifadelerine yer verdi.

TAŞTAN: KİTAP YASAK DEĞİL, KARAR KEYFİ

Karara itiraz edeceğini belirten Taştan, gönderdiği mektubunda “Cezaevi idaresi bana gelen Efsun kitabını resmen karalayıcı ve temelsiz gerekçelerle yasak olmadığı halde vermedi. Kültür Bakanlığı bandrolü bir kitap keyfi hukuki olmayan gerekçelerle tarafıma verilmemiştir. Gerekli hukuki başvuruları yaptım ve sonuna kadar da takipçisi olacağım. Bu keyfi bir karar ve karalama politikasıdır” dedi.

Etiketler : , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.