Edremit Belediyesi'nden temizlik kampanyası

Edremit Belediyesi'nden temizlik kampanyası

Edremit Belediyesi, her yıl bahar aylarıyla beraber kent genelinde yaptığı temizlik kampanyalarının startını verdi.

YÜKSEKOVA HABER

VAN - Edremit Belediyesi, bahar aylarıyla beraber karların erimesinin ardından ortaya çıkan çevre kirliliğinin önüne geçmek için her yıl düzenlediği temizlik kampanyalarının bu yılki startını verdi. Bu yıl için ‘Doğanın Sahibisin Kirlenmesine İzin Verme ‘ sloganıyla gerçekleştirilen kampanya çerçevesinde mahalle ve ana yol güzergâhlarında kampanya ile ilgili bilgilendirme ve uyarı pankartları asıldı.

i-1-20160510131537.jpg

Edremit Belediyesi Eş Başkanvekili Nurhayat Çelik, belediye meclis üyeleri, Demokratik Mahalle Meclisi üyeleri, Muhlis Görentaş ilk ve Ortaokulu ve TESKOMB Süphan Ortaokulu öğretmen ve öğrencilerinin katılımıyla Süphan Mahallesi’nde kampanya başlatıldı. Kampanyaya ilişkin açıklama yapan Edremit Belediyesi Eş Başkanvekili Nurhayat Çelik, ekolojik belediyecilik hassasiyetinden yola çıkarak her yıl ilçede belediye çalışanları, halk, öğretmen ve öğrencilerle temizlik kampanyaları yürüttüklerini belirtti.

i-2-958.jpg

Doğaya yaklaşımın insana yaklaşımla aynı paralelde olduğuna vurgu yapan Çelik, insanların doğaya karşı duyarlı ve hassas yaklaşmaları gerektiğini kaydetti. Edremit’te yaşayan herkese çağrıda bulunan Çelik, herkesin kendi evinin önünü, kendi sokağını, kendi mahallesini temiz tuttuğunda asla bir çevre kirliliğinin oluşmayacağına dikkat çekerek herkesi temizlik kampanyasına destek sunması ve yaşadıkları alanları kirletmemesi çağrısında bulundu.

Çelik’in konuşmasının ardından yüzlerce öğrenciyle beraber Süphan Mahallesi’ndeki çöpler toplandı. Kampanya kapsamında her gün 2 mahallede temizlik çalışmalarının yürütüleceği belirtildi.

i-3-451.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.