Eczaneden alınacak poşetlere yeni düzenleme

Eczaneden alınacak poşetlere yeni düzenleme

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, 'Plastik Poşetlerin Ücretlendirilmesine İlişkin Usul ve Esaslar'ı yeniden düzenledi.

Plastik poşetlerin eczanelerde kullanımıyla ilgili yeni bir gelişme yaşandı. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı 'Plastik Poşetlerin Ücretlendirilmesine İlişkin Usul ve Esaslar'ı yeniden düzenledi ve 09.01.2019 tarihindeyayımladı.

Ankara Eczacı Odası tarafından yapılan açıklamada, yeniden düzenlemeye göre eczanelerdeki poşet kullanımının yeni kuralları şöyle:

— Ücretsiz verilebilecek poşetlere sadece ilaç konulabilecek.

— Sadece ilaç satışında kullanılan bu poşetler; çift kalınlığı 15 mikron ve altında olan, 200x350 mm (körük kalınlığı ve sap uzunluğu dahil) ebadından küçük saplı/sapsız poşetler olacak.

— İlaç dışında kullanılan tüm poşetler ve yukarıda belirtilen ebat ve mikrondan fazla olan poşetlerden ücret tahsil edilecektir.

Ankara Eczacı Odası, düzenlemenin gerekçesi olarak ilaçların poşet ile hastalara sunulmasının hem hasta mahremiyetini korumak hem de ilaçların steril bir şekilde hastalarımıza sunulması açısından önemine atıf yaptı.

Yapılan açıklamada, "Eczanelerde poşetler ücretsiz" şeklinde yer alan haberlerin usul ve esaslarda yapılan değişikliği tam olarak yansıtmadığı belirtilirken, "eczanelerde ücretsiz verilecek poşetlerde yukarıda belirttiğimiz hususların dikkate alınması gerektiğini önemle duyururuz" ifadeleri kullanıldı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.