Ebeveynlerin yüzde 82'si çocukları nedeniyle yargılandığını hissediyor

Ebeveynlerin yüzde 82'si çocukları nedeniyle yargılandığını hissediyor

IPSOS'un 23 bin kişiyle çevrimiçi yaptığı araştırmanın sonucuna göre, ailelerin 82'si “çocuklarının davranışları nedeniyle yargılandıklarını” hissediyor.

Ipsos Pazar Araştırma Şirketi’nin Türkiye dahil 28 ülkede 0-17 yaş çocuğu olan ebeveynlerle yaptığı araştırmanın sonucunu kamuoyuyla paylaştı.

23 bin kişiyle çevrimiçi araştırmanın sonucuna göre, ailelerin 82'si “çocuklarının davranışları nedeniyle yargılandıklarını” hissediyor.

Her beş ebevenynden yaklaşık 4'ü (yüzde 82), 0-17 yaş çocuklarının davranışları nedeniyle “sıklıkla”, “nispeten sıklıkla” veya “bazen” yargılandıklarını düşünüyor.

Çocuklarının davranışları nedeniyle yargılandıklarını hisseden ebeveynlerin oranının en yüksek olduğu ülkelerin başında  Singapur (yüzde 92),  ABD (yüzde 92), Polonya (yüzde 91) ve Güney Kore'de (yüzde 89) yer alıyor.

Yargılandığını hisseden ebeveyn oranının “en düşük” olduğu ülkeler ise Rusya (yüzde 65) ve Kanada (yüzde 73).

Araştırmaya katılan her 10 ebeveynden biri (yüzde 12)  “çok sık” yargılandıklarını belirtiyor.  “Çok sık” yargılandığını düşünen ülkelerin başında ise; Hindistan geliyor.  Hindistan’ı Güney Afrika ve Meksika takip ediyor.  

“Çok sık” yargılandığını “en az” belirten ülkelerin başında ise Çin, Rusya ve İsveç yer alıyor. 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.