Düşünmez, Yüksekova yolundaki tehlikeye değindi: "Sabrımız da, vaktimiz de kalmadı; derhal çözüm”
DEM Parti Hakkâri Milletvekili Onur Düşünmez, TBMM’de yaptığı konuşmada Yüksekova–Yeniköprü yolunda yaşanan kaya düşmesine dikkat çekerek yol güvenliği için derhâl adım atılması gerektiğini söyledi.
DEM Parti Hakkâri Milletvekili Onur Düşünmez, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde yaptığı konuşmada Yüksekova–Yeniköprü hattında, Çöplük mevkiinde meydana gelen kaya düşmesine ilişkin konuştu. Düşünmez, olayın saat 17.00 sıralarında gerçekleştiğini, yolun iki yönlü olarak trafiğe kapandığını ve henüz ulaşıma açılmadığı bilgisini aldıklarını belirtti.
Bölgede benzer olayların sık sık yaşandığını ifade eden Düşünmez, daha önce yapılan uyarılara rağmen yeterli önlemlerin alınmadığını söyledi. Her olayda can güvenliğinin tehlikeye girdiğini vurgulayan Düşünmez, Yüksekova halkının güvenli ulaşım hakkı için acil adımlar atılması gerektiğini dile getirdi.
“Yüksekova–Yeniköprü yolunda bugün yaşanan felaketin eşiğinden dönülmüştür. Yıllardır uyardığımız tehlike artık kapımızda değil, yolun ortasındadır. Sabrımız da, vaktimiz de kalmadı. Derhal çözüm” ifadelerini kullanan Düşünmez, yetkililere çağrıda bulundu.
Hakkâri genelinde özellikle kış ayları ve yağışlı havalarda yolların ciddi risk oluşturduğunu belirten Düşünmez, kaya düşmesi ve benzeri tehlikelerin önüne geçilmesi için kalıcı önlemler alınması gerektiğini kaydetti.
Yüksekova-Yeniköprü yolunda bugün yaşanan felaketin eşiğinden dönülmüştür. Yıllardır uyardığımız tehlike artık kapımızda değil, tam yolumuzun ortasındadır. Sabrımız da, vaktimiz de kalmadı. Derhal çözüm!@HakkariValiligi @a_uraloglu @KarayollariGM @UABakanligi pic.twitter.com/HgdZACdI8W
— Onur Düşünmez (@AvOnurDusunmez) March 25, 2026