Durankaya'da kuduz şüphesi

Durankaya'da kuduz şüphesi

Hakkari'nin Durankaya Beldesi'nde bir köpeğin 3 kişi ile 2 büyükbaş hayvanı ısırdıktan sonra ölmesi kuduz şüphesine yol açtı.

Edinilen bilgiye göre, bir kaç gün önce Durankaya Beldesi'ne bağlı Yeni Mahalle'de evinin önünde oturan Hanım Arslan (46) isimli bayan, Yunus Arslan'a ait olduğu belirtilen köpeğin saldırısına uğradı. Olayda, kadını kurtarmaya çalışan Lezgin ve Makbule Arslan da köpeğin ısırıkları ile ellerinden yaralandılar. Lezgin ve Makbule Arslan, Durankaya Beldesi'ndeki Sağlık Ocağı'nda tedavi altına alınırken, durumu ağır olan Hanım Arslan ise Hakkari Devlet hastanesi'ne sevk edildi. 3 kişiden sonra 2 büyükbaş hayvanı da ısıran köpeğin daha sonra kendiliğinden öldüğü belirtildi. Durumu öğrenen Hakkari Tarım İl Müdürlüğü'nde görevli veteriner hekimler, beldeye giderek ölen köpeğin kafasını kesip kuduz olup olmadığının belirlenmesi için Elazığ Kuduz Araştırma Merkezi'ne gönderildiği bildirildi. Aşıları yapılan Lezgin ve makbule Arslan isimli vatandaşların ise durumunun iyi olduğu, Devlet Hastanesi'nde tedavi altına alınan Hanım Arslan'ın vücudunda derin yaralar bulunduğu belirtildi.

Yaklaşık 6 günden beridir Devlet Hastanesi Cerrahi Servisi'nde tedavi altında tutulan Hanım Arslan'a gereken tüm aşıların yapıldığı belirtildi. Cerrahi Servisi'nde tedavi gören hanım Arslan, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, evinin önünde otururken birden karşıdan gelen köpeğin kendisine saldırdığını belirtti. Kendisine saldırarak ayağından ısıran köpekten her ne kadar kurtulmaya çalışsa da başarılı olamadığını anlatan Arslan, "Beni gören komşularımız köpeği uzaklaştırmaya çalıştı. Ancak köpek kendilerini de ısırdı. Zor da olsa köpeğin kendimizden uzaklaştırarak saldırısından kurtulduk. Ben elim, sırtım ve ayağımdan yaralandım. Yaklaşık 6 günden beridir Devlet Hastanesi'nde tedavi görüyorum" şeklinde konuştu.