Dünyanın üçüncü en büyük elması bulundu

Dünyanın üçüncü en büyük elması bulundu

Elmas devi De Beers ile Botswana hükümetinin ortak iştirakı olan Debswana isimli şirket, 1098 karatlık bir elmas bulduklarını açıkladı.

Elmas şirketi Debswana, Afrika ülkesi Botswana'da 1098 karatlık bir elmas bulunduğunu açıkladı. Elmas devi De Beers ile Botswana hükümetinin ortak iştirakı olan şirket, taşın bugüne dek bulunan en büyük üçüncü elmas olduğunun düşünüldüğünü duyurdu.

1 Haziran'da bulunan elmas Botswana Devlet Başkanı Mokgweetsi Masisi'ye de gösterilirken, şirketin yöneticisi Lynette Armstrong "Bu nadir bulunan ve sıradışı bir taş. Hem elmaslar bağlamında hem de Botswana için çok şey ifade ediyor" dedi. Dev elmasın Debswana şirketinin bugüne dek çıkardığı en büyük taş olduğu da belirtildi.

Dünyanın bugüne dek bilinen en büyük elması,  1905 yılında Güney Afrika'da çıkarılan 3 bin 106 karatlık taştı. İkinci büyük elmas ise 2015 yılında Botswana'nın kuzeydoğusundaki Karowe'de bulunmuştu. Bu taş da 1109 karatlıktı.

Etiketler : ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.