Dünyanın kadın dışişleri bakanları İran'a karşı toplanıyor

Dünyanın kadın dışişleri bakanları İran'a karşı toplanıyor

Dünya kadın dışişleri bakanları İran ve Rojhılat'taki protestoları görüşmek için Kanada’nın ev sahipliğinde toplanıyor.

Kanada Dışişleri Bakanı Melanie Joly dün yaptığı açıklamada, dünya genelinden kadın dışişleri bakanlarının bugün Kanada’nın ev sahipliğinde düzenlenecek sanal bir toplantıda, İran’da devam etmekte olan protestoları ele alacağını söyledi.

Kanadalı Bakan Joly "Meslektaşlarım ve ben net bir mesaj göndermek için toplanacağız: İran rejimi, özellikle kadınlara yönelik vahşi saldırılar da dahil olmak üzere halka karşı her türlü şiddet ve zulme son vermelidir. Kanada, insan hakları için savaşan tüm cesur İranlıların yanında olmaya devam edecektir. Kadın hakları insan haklarıdır" dedi.

Euronews'in aktardığına göre Joly'nin ofisi, sanal toplantının yetkililerin İran halkına destek olmak adına çabalarını koordine etme fırsatı vereceğini kaydetti.

Joly’nin ofisi, kadın dışişleri bakanlarının toplantı sırasında İranlı kadınları dinleyeceklerini, İran’daki kadın hakları ve insan haklarının durumunu tartışacaklarını belirtirken, toplantının ayrıca bakanlara çalışmalarını koordine etme ve “İran halkına desteklerini artırma yollarını” ele alma fırsatı vereceğini vuguladı.

Kanada, İran'a yaptırım uygulama konusunda ABD dahil diğer ülkelere katılmıştı.

İran'ın Kürdistan Vilayetine bağlı Saqiz kentinden Tahran’a giden Kürt kızı Jina Emini, “ahlak polisi” tarafından “uygunsuz kıyafeti” nedeniyle gözaltına alındıktan sonra 16 Eylül'de hayatını kaybetmişti.

Emini’nin hayatını kaybetmesinin ardından başalayan gösteriler Rojhılat ve İran şehirlerinin geneline yapılmıştı.

Etiketler : , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.