Dünyanın en büyük uçağı üretildi

Dünyanın en büyük uçağı üretildi

117 metrelik kanat açıklığına sahip Stratolaunch uçağının görüntüleri yayınlandı. Hangardan çıkarılan uçağın ilk uçuşunu 2019'da yapması planlanıyor.

Dört yıl süren çalışmanın ardından üretilen, dünyanın en büyük kanat açıklığına sahip uçağı “Stratolaunch”, hangardan çıkarıldı.

Shift Delete’in haberine göre, askeri görevleri için tasarlanan Stratolaunch uçağı’nın kanat açıklığı, bir futbol sahasından daha büyük.

226 bin kg ağırlığındaki uçak, yaklaşık 250 bin kiloya kadar yük taşıma kapasitesine sahip. Mojave Çölü’nde özel olarak tasarlanan 9 bin 593 metrekarelik hangarda üretilen uçak, 117 metrelik kanat açıklığına sahip ve uçuş için Boeing 747 motoruyla güçlendirilmiş.

28 tekerlikli bir sistemle hangardan çıkarılan uçağın, yakıt dolum ve motor çalıştırma testleriyle 2019 yılı için planlanan ilk uçuşuna hazırlık yapılacak. Askeri görevlerde kullanılacak olan Stratolaunch, roketleri stratosfere taşıma görevini üstlenecek.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.