‘Dünya Kadınlar Günü’müz kutlu olsun’

‘Dünya Kadınlar Günü’müz kutlu olsun’

Yazılı bir mesaj yayınlayan Artuklu Belediyesi Eş Başkanı Sevinç Bozan ve DBP’li kadın belediye meclis üyeleri, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nü kutladı.

Artuklu Belediyesi Eş Başkanı Sevinç Bozan ve DBP’li kadın belediye meclis üyeleri, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü dolayısıyla kutlama mesajı yayınladı. Yayınlanan mesajda şunlara yer verildi:

“8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü, dünyanın her yerinde, kadınların yüzyıllarca kendilerine dayatılan eşitsiz ve ezici yaşam koşullarına, ayrımcılığa, sömürüye, baskı,  şiddet ve tahakküme başkaldırdığı, kadın rengine boyanan alanlarda özgürlük taleplerini dile getirdiği gün olmuştur. Cins, sınıf ve ulus mücadelesi veren biz Kürt kadınları, tarihin en eski çelişkisi olan cins çelişkisini ve en eski sömürü biçimi olan kadın sömürüsünü aşmayı mücadelemizin temel gerekçesi olarak görüyoruz. Kadınların özgür olmadığı bir toplumda, özgürlüğün yalnızca bir yanılsamadan ibaret olduğunun bilinciyle, kadın özgürlüğünü özgürlük mücadelemizin temeli olarak görüyoruz. Dünyanın neresinde olursa olsun kadınların kazanımı dünyadaki tüm kadınların kazanımıdır. Bu bağlamda Ortadoğu coğrafyasında bir kadın devrimi pratiğinin yaşamsallaştırıldığı, kadın özgürlüğünün esas alındığı ve radikal demokrasinin inşa edildiği, Rojava’daki kadın devrimimizi bir kez daha selamlıyoruz. Kadın direnişinin ifadesi olan 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nü kutluyoruz. 8'ê Adarê Roja Jinên Kedkar ên Cîhanê pîroz be.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.