Dünya Edebiyatından 10 çocuk kitabı Kürtçe için seslendiriliyor

Tom Sawyer, Pollyanna, Robin Hood, Monte Kristo Kontu, Gulliver’in Gezileri, Pinokyo, Oliver Twist, Küçük Kemancı, Küçük Kara Balık ve 80 Günde Devrialem kitapları Kürtçe için seslendiriliyor.

Dünya Edebiyatından 10 çocuk kitabı Kürtçe için seslendirilip yayımlanacak. Diyarbakır merkezli Önce Çocuklar Derneği, İsviçre Büyükelçiliğinin katkılarıyla Dünya'dan Kürtçe Sesler projesinin bir parçası olarak başlattığı çalışmada, 10 eserin seslendirme çalışmalarına başladı.

Proje kapsamında Aram Yayınları'nın bir süre önce Kürtçe'ye çevrilen ve yayımlanan Tom Sawyer, Pollyanna, Robin Hood, Monte Kristo Kontu, Gulliver'in Gezileri, Pinokyo, Oliver Twist, Küçük Kemancı, Küçük Kara Balık, Seksen Günde Devriâlem kitaplara Kürt tiyatrocular ses veriyor.

Dernek yetkililerinin bianete verdiği bilgiye göre, şimdiye kadar 2 kitabın seslendirilmesi gerçekleştirilmiş ve 8 kitap için de çalışmalar devam ediyor. Bir ay içinde seslendirilme çalışmalarının bitirilmesinin planlandığı sesli kitaplar, derneğin resmi sitesi ve sosyal medya hesapları üzerinden paylaşılıp kullanıma açılacak.

Söz konusu kitapların her birisine sonradan görsel betimlemeler eklenip, ortaya çıkan ürünler dijital platformlarda ve ayrıca Zarok TV'de yayımlanacak.

Sesli kitapların her eve ulaşmasını istediklerini belirten dernek yetkilileri, 10 kitabın seslendirilmesinden sonra, sayıyıyı 100'e tamamlamak istediklerini kaydettiler. 

Etiketler : , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.