DTK ve DBP heyetinden Derecik ziyareti

DTK ve DBP heyetinden Derecik ziyareti

Hakkari'nin Derecik ilçesi, Parewê, Bêgejnê ve Nav Beroja köylerini ziyaret eden DTK ve DBP heyeti vatandaşların sorunlarını dinledi.

DTK Eşbaşkanı Berdan Öztürk ve Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Eş Genel Başkanı Saliha Aydeniz’in Hakkari ve ilçelerindeki ziyaretleri devam ediyor. Heyet, Hakkari'nin Derecik ilçesi ve Parewê, Bêgejnê, Nav Beroja köylerini ziyaret etti. Ziyaretlerde Halkların Demokratik Partisi (HDP) Hakkari Milletvekili Sait Dede, HDP Hakkari ve Şemdinli ilçe Eşbaşkanları, Şemdinli Belediye meclis üyeleri ve yöneticiler heyete eşlik etti.

Köy ziyaretlerinde konuşan DBP Eş Genel Başkanı Saliha Aydeniz, "Akrabalarımız olan sınırın öbür tarafındaki köylerle aramıza sınır koydular. Bölünmenin asıl amacı hem ekonomik hem de kültürel açıdan Kürtleri 4 parçada ayrıştırmak ve yok etmekti. Kürtler asimilasyona karşı yıllardır mücadele veriyor" ifadelerini kullandı.

Köy ziyaretlerinin ardından heyet, Şemdinli'ye doğru yola çıktı.

Etiketler : , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.