DTK 7. Olağan Kongresi başladı

DTK 7. Olağan Kongresi başladı

Demokratik Toplum Kongresi'nin (DTK), iki gün sürecek 7. Olağan Genel Kongresi’ni topladı. Delegasyonların Amed’de toplanan kongreye ulusal ve geleneksel kıyafetleri ile katılması dikkat çekti.

DİYARBAKIR - Bu kongreye tarihi önem atfediliyor.  Kongrenin özerkliğin hayata geçirilmesi konusunda "İnşa Meclisi" işlevine dönüşmesi öngörülüyor.

"Demokratik ulusu ve özgür yaşamı inşa ediyoruz" şiarıyla gerçekleşen kongreye, Kürdistan'ın dört parçası, Türkiye ve Avrupa'dan çok sayıda konuk katılırken, bunların arasından İran KDP MYK üyesi Muhammed Salih İran'ın bulunduğu bir heyet, Federe Kürdistan Bölgesi'nden YNK, KNK, Goran Hareketi temsilcilerinden bulunduğu 25 kişilik bir heyet, Rojava'dan Afrin, Cizirê ve Kobanê kantonlarından üst düzeyde temsilcilerden oluşan 25 kişilik bir heyet de katıldı.

Amed Kayapınar Belediyesi Spor Kompleksi'nde yapılan kongre için bina çevresinde DTK tarafından görevlendirilen görevliler tarafından güvenlik önlemleri alındı.

Kongre salonuna Kürtçe ve Türkçe dillerinde  "Özerk Kürdistan şiarıyla ulusal birlikte ekseninde buluşuyoruz", "Kürdistan devrimi gençlik ve kadın devrimidir", "Demokratik ulusu ve özgür yaşamı inşa ediyoruz", "Özgür kadınla demokratik ulusa", "Özgür önderlik Özgür Kürdistan" yazılı pankartlar asıldı.  Salonda ayrıca Ermeni ve Süryanice yazılı pankartlar dikkat çekti.

 Kürt Halk Önderi Öcalan'a ait dev boyutlarda bir poster de yine delegasyonun karşı tarafından yer alan duvara asıldı. 

Salon sarı, kırmızı, yeşil, beyaz ve mor renkli şeritlerle süslenirken, üst tarafta balonlarla yıldız yapıldı. Konuşmaların yapılacağı sahnenin üst kısmına ise yine Öcalan'ın fotoğrafının sağ ve sol yanına, Seyit Rıza, Şex Said, Celadet Bedirhan, Alişer, Mela Seyda Timoqi, Sema Yüce, Leyla Qasım, Delila, Sakine Cansız, Fidan Doğan, Leyla Şaylamez, Mazlum Doğan, Mahsum Korkmaz, Kemal Pir, Musa Anter, Doktor Qasimlo, Hayri Durmuş, Ali Çiçek, Akif Yılmaz, Melaye Ciziri, Cegerxwin'in fotoğrafları asıldı. 

Sahnenin iki yanına dev barkovizyon konulurken, kongrenin şiarı buradan Türkçe, Kürtçe, Ermenice, Süryanice dillerinde yayınlanmaya başlandı. Delegasyonun neredeyse tamamının kongreye ulusal kıyafetlerle katılması da dikkat çekti.  Kongre, divan oluşumun ardından DTK eş başkanlarıyla devam edecek.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.