DSÖ'den Covid-19 tedavisi için yeni araştırma: Üç ilaç test edilecek

DSÖ'den Covid-19 tedavisi için yeni araştırma: Üç ilaç test edilecek

DSÖ, 'Solidarity PLUS' çalışması kapsamında Artesunat, İmatinib ve İnfliximab isimli ilaçların Covid-19 hastaları üzerindeki etkisini inceleyecek.

 Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ), 52 ülkede yapılacak klinik araştırmada üç anti-enflamatuar ilacın Covid-19 tedavisinde yararlı olup olmayacağının inceleneceğini duyurdu. Sıtma tedavisinde kullanılan Artesunat, kemoterapi ilacı olarak kullanılan İmatinib ve romatoid artrit gibi bağışıklık sistemi hastalıkları için kullanılan İnfliximab'ın Covid-19 hastaları üzerindeki etkisinin araştırılacağı belirtildi.

Açıklamada, "Artesunat, İmatinib ve İnfliximab, hastanede yatan Covid-19 hastalarında ölüm riskini azaltma potansiyelleri nedeniyle bağımsız bir uzman paneli tarafından seçildi" ifadeleri yer aldı. Söz konusu ilaçların, DSÖ liderliğinde Mart 2020'de başlatılan 'Solidarity' isimli çalışmanın devamı niteliğindeki 'Solidarity PLUS' kapsamında inceleneceği belirtildi.

Hindistan merkezli ilaç şirketi Ipca tarafından üretilen Artesunat'ın, sıtma tedavisi için önerilen standart dozla Covid-19 hastalarında yedi gün boyunca kullanılacağı aktarıldı. Novartis tarafından üretilen İmatinib'in 14 gün süreyle uygulanacağı, Johnson&Johnson'ın ürettiği İnfliximab'ın ise damar yoluyla tek bir doz halinde verileceği kaydedildi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.