DSÖ: Geçen hafta korona vakaları yüzde 12 arttı

DSÖ: Geçen hafta korona vakaları yüzde 12 arttı

Dünya Sağlık Örgütü geçen hafta 3,4 milyondan fazla yeni korona virüsü vakası belirlendiğini, bunun önceki haftaya göre yüzde 12’lik bir artış olduğunu bildirdi.

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) geçen hafta 3,4 milyondan fazla yeni korona virüsü vakası belirlendiğini duyurdu.

Financialexpress’in haberine göre, DSÖ geçen hafta en büyük vaka artışlarının Endonezya, İngiltere, Brezilya ve Hindistan ve ABD’de olduğunu belirtti.

DSÖ bu nedenle ülkeleri yıl sonuna kadar nüfuslarının en az yüzde 40’nı aşılamaya çağırdı.

BM sağlık örgütü, şimdiye kadar dünyada vurulan 3 milyardan fazla aşının ise sadece yüzde 1 kadarının yoksul ülkelerde vurulduğuna dikkat çekti.

Örgütün açıklamasında korona virüsünden ölenlerin sayısının ise düşmeye devam ettiği ve geçen hafta 57 bin kadar kişinin öldüğü kaydedildi. 

'DÜNYA BAŞARISIZ OLDU'

Bu arada, DSÖ Başkanı Tedros Adhanom Ghebreyesus, korona salgınının dünyanın başarısız olduğu bir test olduğunu söyledi.

Ghebreyesus Tokyo’da Uluslararası Olimpiyat Komitesi toplantısında yaptığı konuşmada, “4 milyondan fazla kişi öldü ve ölmeye devam ediyor. Daha şimdiden, bu yılki ölü sayısı geçen yılınkinden daha fazla. Eğer salgının bittiğini düşünen varsa, hayal aleminde yaşıyor" dedi. (AjansBizim)

Etiketler : , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.