Dokuz Eylül araştırması: Magnezyum ağrıyı azaltıyor

Dokuz Eylül araştırması: Magnezyum ağrıyı azaltıyor

Magnezyum sitrat ameliyat sonrası ağrıların tedavileri için kullanılabilir. Dokuz Eylül Üniversitesi araştırmacıları yeni bulgular elde etti.

Dokuz Eylül Üniversitesi’nde (DEÜ) bir grup bilim insanı magnezyum sitratın ağrıyı azalttığını belirledi. Prof. Dr. Nazan Uysal Harzadın yaptığı açıklamada, magnezyumun insanlarda özellikle ameliyat ağrıları konusunda faydalı olacağına inandıklarını söyledi.

Ağızdan alınan magnezyum takviyesine ilişkin daha önce benzer bir araştırma bulunmadığını ileri süren Harzadın, “Ameliyat sırasında damar yoluyla verilen magnezyumun operasyon sonrası ağrıları kontrol etmesiyle ilgili birtakım veriler var. Ancak damar yoluyla verilmesiyle tansiyonu düşürme gibi yan etkilere sebep olduğu için bu çok tercih edilen bir durum değil. Magnezyum sitrat sadece ameliyat öncesi değil aslında her türlü ağrı kontrolünde kullanılabilir. Çalışma sonunda vücudun bağışıklık sistemini dengeleyerek ağrıyı 3’te 1 oranında düşürdüğünü tespit ettik” diye konuştu.

Prof. Dr. Nazan Uysal Harzadın ve ekibi daha önce magnezyum malat ve magnezyum asetil taurat bileşenleri ile deney hayvanlarında çalışma yapmıştı. Biological Trace Element Research adlı bilimsel dergide yayımlanan çalışmada, magnezyumun anksiyete düzeyini düşürdüğü, depresyon olasılığını da azalttığı belirlenmişti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.