DÖKH bileşenleri M.S'ye saldırıyı kınadı

DÖKH bileşenleri M.S'ye saldırıyı kınadı

DÖKH Diyarbakır bileşenleri, Urfa'da 18 Temmuz'da tecavüz edildiği iddia edilen ve daha sonra başı taşla ezilerek öldürülmek istenen 5 yaşındaki M.S'ye yönelik saldırıyı kınadı.

DİYARBAKIR  - Demokratik Özgür Kadın Hareketi (DÖKH) Diyarbakır bileşenleri, Urfa'nın Ceylanpınar ilçesinde 18 Temmuz'da tecavüz edildiği iddia edilen ve daha sonra başı taşla ezilerek öldürülmek istenilen 5 yaşındaki M.S. olayını EPİDEM binasında yaptıkları basın toplantısıyla kınadı. Toplantıda kadın kurumları adına konuşan Ceren Kadın Derneği yöneticisi Laleş Ceylan, Ceylanpınar ilçesinde evinin önünde oynarken kaçırılan M.S'nin ailesinin fark edip araması sonucu saat 24.00 sularında bir okulun bahçesinde vücuduna aldığı darbeler sonucu tanınmayacak vaziyette bulunduğunu söyledi. Ceylan, "Diyarbakır'dan DÖKH adına giden uzman kişilerin yapmış olduğu incelemelerde çocuğun ağır biçimde darp edildiği, cinsel istismara uğradığı ve gerek fiziki gerek de psikolojik anlamda sağlık durumunun ciddiyetini koruduğunu tespit etmiştir. Hastanede altı uzman psikologun görev yapmasına rağmen ne aileye ne de çocuğa hiçbir destek verilmediği gibi aileye gerekli ve yeterli bilgi verilmemiştir" diye konuştu. 

Kadın kurumları olarak Ceylanpınar'da yaşanan olayın takipçisi olduklarını belirten Ceylan, şunları söyledi: "Bu istismar olayın sonuna kadar takipçisi olmakta vazgeçmeyeceğiz. Kürt kadınları olarak mücadeleye devam edeceğiz. Bu sebeple bütün örgütlü kadın güçlerini bizlerle dayanışmaya, Kürt ve kadın kimliğimizden kaynaklı yaşadığımız bu kırım karşısında beraber olmaya çağırıyoruz." 

DİHA 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.