Doğubazıt'ta kadına yönelik şiddet kınandı

Doğubazıt'ta kadına yönelik şiddet kınandı

BDP Doğubayazıt İlçe Kadın Meclisi, Ağrı'nın Hamur ilçesinde eşi tarafından bıçaklanarak öldürülen Aslı Demir için yaptığı açıklamada, kadına yönelik şiddeti ve Demir'in öldürülmesini kınadı.

AĞRI - Ağrı'nın Hamur ilçesinde eşi tarafından bıçaklanarak öldürülen Aslı Demir için BDP Doğubayazıt İlçe Kadın Meclisi, İnsan Hakları Anıtı önünde basın açıklaması yaparak, Demir'in öldürülmesini kınadı. Açıklamaya, BDP Doğubayazıt İlçe Eş Başkanı Fatma Okçu, Doğubayazıt Belediye Başkanı Canan Korkmaz, belediye meclis üyeleri ve çok sayıda kadının katıldı.

"Jın jiyan azadi" ve "Kadına uzanan eller kırılsın" sloganlarının atıldığı açıklama da, konuşan Doğubayazıt Belediyesi Çamaşır Evi Sorumlusu Özlem Arıcı, hükümetin kadın katliamlarına zemin hazırladığını belirterek, "Şiddete uğrayan kadınlar devlet kurumlarına yaptığı başvurular sonucunda korunma yerine mağdur olmaktadır. AKP'nin kendi basın alanını yaratarak ve kadın kırımı politikalarını kamuoyundan gizleyerek kadına yönelik şiddet haberlerinin çok önemsiz, kısa ve görmezlikten gelinebilir bir şekilde işlenmesini biz kadınlar manidar buluyoruz. Yaratılmak istenen toplum modeli, kadın üzerinden geliştirilen şiddet politikası ile ataerkil zihniyeti güçlendirerek sağlanmak isteniyor" dedi.


'Öldürülen her bir kadın öldürülen toplumdur'

Geliştirilen şiddet politikası ile ataerkil zihniyetin güçlendirildiğini vurgulayan Arıcı, "Bu ateş sadece kadınları ve halkları yakmaz, bu ateş gün gelir herkesi yakar. Ataerkil devlet, ataerkil toplum ve ataerkil hukuk, katil erkekleri koruyadursun, biz kadınlar erkek şiddetini kabul etmeyeceğiz. Öldürülen her bir kadın öldürülen toplumdur, tecavüz edilen her bir kadın tecavüze uğrayan insanlıktır, intihara zorlanan her bir kadın verilmesi gereken hesaptır.Kadın katliamlarına ilişkin süren davalarda yapılan haksız tahrik indirimleri ve devletin katilleri, tecavüzcüleri koruyup kollamasını biz kadınlar kabul etmiyoruz. Artık erkeklerin hak gördükleri baskılarına, zulümlerine, katliamlarına, erkek, devlet ve yargıya karşı kadınlar olarak sessiz kalmayacağız. Katillerin, erkek devletin ve erkek yargının peşini bırakmayacağız, hesap soracağız. Öfkeliyiz ve isyandayız. Artık yeter. Kadın katliamları durdurulsun" diye konuştu. DİHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.