Doğaseverler Başkale'ye tur düzenledi

Doğaseverler Başkale'ye tur düzenledi

Yekdasder Spor kulübü ve Stigia Truzm, Başkale'nin doğal güzelliklerini Yüksekova'daki doğaseverlere tanıtmak amacıyla bir tur düzenledi.

Yüksekova Ekoloji Kültürel ve Dağcılık Spor Kulübü Derneği (Yekdasder) üyeleri ve Stigia Truzim, bu haftaki gezisinde Başkale'nin güzelliklerini keşfetmek için bir tur düzenledi. Sabah saatlerinde bir araya gelen 25 kişilik grup, rotalarını Başkale'de bulunan Vanadokya, peri bacaları, Bartholomeos Kilisesi, Başkale Travertenleri, Kelekom diğer ören yerleri olarak belirledi. Bu etkinlikler aynı zamanda bölgenin turizm potansiyelini artırmaya da katkı sağlıyor.

whatsapp-image-2024-05-21-at-11-16-24.jpeg

"Buralar muazzamlığı ile bizi cezbetti"

Yekdasder Başkan Yardımcısı Hakan Zanyar Aykut, bu ortak çalışmanın amacına değinerek, "Bu haftaki rotamız Stigia Truzim ve Yekdasder Spor kulübü ortak çalışması ile Başkale'nin doğal güzelliklerini Yüksekova'dan gelen misafirlerimize tanıtmak ve gezdirmek, burası Vanadokya yöre halkı buraya Vanadokya diyorlar gerçek ismi Yavuzlar Köyü Başkale bağlı bir köy ama Kapadokya'yı aratmayacak bir yer, gerçekten muazzamlığı ile bizi cezbetti, gelen misafirlerimiz burada fotoğraf çekerek güzel anılar bıraktı" ifadelerini kullandı.

whatsapp-image-2024-05-21-at-11-16-25-1.jpeg

"Herkes doğaya sahip çıkmalı"

Yekdasder yönetim kurulu üyesi Harun Atalay ise, bölgenin güzelliğine değinerek, "25 kişi geldik Başkale travertenlerdeyiz, bölgenin konumu ve doğal güzellikleri, Pamukkale Travertenlerini aratmayacak konumda. Herkesin gelip bu doğal oluşumlu güzel yerleri görmesi gerekiyor" dedi.
Son olarak Yekdasder ve Stigia Turizm geziye katılan doğaseverlere teşekkür ederek, herkesi doğaya sahip çıkmaya davet etti.

 Yüksekova Haber
Etiketler : , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.