Doğalgaz faturasına borsa farkı geliyor

Doğalgaz faturasına borsa farkı geliyor

EPDK tarafından yapılan yeni düzenleme ile borsaya açılan doğalgaz dağıtım şirketlere verilecek teşvik faturalara yansıyacak.

 

Elektrik dağıtım şirketlerinin ardından doğalgaz dağıtım şirketlerinin de temsil, ağırlama, reklam ve bağış gibi giderlerini faturalara yansıtması yasaklandı. Ancak bu kez de firmaların borsa ve kadro masraflarının faturaya yansıtılması gündemde.

Sözcü’den Erdoğan Süzer'in habere göre, Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu'nun (EPDK) artık reklam, tanıtım, bağış, sponsorluk, dernek aidatı ile temsil ve ağırlama gibi keyfi harcamalarını doğalgaz faturalarına eklemesinin önüne geçen düzenlemedeki başka bir maddeyle, borsada halka açılan doğalgaz şirketleriyle sayaç okuma, faturalandırma, sayaç açma kapama gibi hizmetleri taşeron yerine kendi kadrolu işçisiyle yapan şirketlere verilecek teşvik doğalgaz abonelerine yansıtılacak.
Habere göre, aynı zamanda yeni kararla ayrıca sıkıştırılmış (CNG) ya da sıvılaştırılmış (LNG) doğalgazı dışarıdan pahalı alıp bu maliyeti doğalgaz faturalarına yansıtamayan şirketlerin zararlarının bir bölümü faturalara eklenerek karşılanacak. Doğalgaz ucuza alınmışsa, faturaya olumlu yansıyacak.

Etiketler : , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.