Doğal gazda ekim ayı tarifesi belli oldu: Yüzde 20 zam

Doğal gazda ekim ayı tarifesi belli oldu: Yüzde 20 zam

Sanayi ve elektrik üretiminde kullanılan doğal gaza yüzde 20 zam yapıldı. Konut tarifesinde ise bir değişiklik yapılmadı.

Boru Hatları İle Petrol Taşıma Anonim Şirketi (BOTAŞ), sanayi ve elektrik üretiminde kullanılan doğal gaza yüzde 20 zam yapıldığını duyurdu.

BOTAŞ'tan yapılan açıklamada, "Kuruluşumuz tarafından 1 Ekim 2023 tarihinden itibaren geçerli olmak üzere; büyük sanayi kuruluşlarında kullanılan doğal gazın toptan satış fiyatında yüzde 20, elektrik üretimi amaçlı kullanılan doğal gazın toptan satış fiyatında yüzde 20, küçük ve orta ölçekli işletmelerde kullanılan doğal gazın toptan satış fiyatında yüzde 20 oranında artış yapılmıştır" denildi.

Konutlar için geçerli olan tarifede bir değişiklik olmadığı belirtilen açıklamada, "Konutlarda kullanılan doğal gazın toptan satış fiyatında herhangi bir değişiklik yapılmamıştır. Household Energy Price Index (HEPI) fiyatları esas alındığında halen konutlarda, Ukrayna'dan sonra Avrupa ülkeleri arasında en düşük doğal gaz fiyatı ülkemizde uygulanmaktadır" ifadeleri kullanıldı.

Etiketler : ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.