DNA verdik bekliyoruz |Deprem bölgesinde aileler kayıp çocuklarını arıyor

DNA verdik bekliyoruz |Deprem bölgesinde aileler kayıp çocuklarını arıyor

Maraş merkezli depremlerin ardından kayıp çocuklarla ilgili ihbarlar gelmeye devam ediyor. 12 yaşındaki Hibe Kireyim, Hatay İskenderun, 14 yaşındaki Fatma İrem Koca ve Hidayet Ela Göksu Maraş’ta kayboldu. Aileler, DNA testi sonucunu bekliyor.

Maraş merkezli ve 11 ili etkileyen depremlerin ardından kayıp çocuklar ile ilgili ihbarlar gündeme gelmeye başladı. Kayıp çocuklarını arayan aileler DNA sonuçlarını beklerken, çocukları hakkında sağ veya ölü bir haber almak istiyor.

12 yaşındaki Hibe Kireyim, Hatay İskenderun’daki Üçer Apartmanı’nda kayboldu. 14 yaşındaki Fatma İrem Koca Maraş’ta, Hidayet Ela Göksu ise Maraş’taki Üçgözler Apartmanı’nda kayboldu.

‘HANGİ ARAÇLA GİTTİĞİ HAKKINDA KİMSE BİR BİLGİ VERMEDİ’

Cumhuriyet’ten Rengin Temoçin’in haberine göre, Kireyim ailesinde anne sağ çıkarken 12 yaşındaki Hibe bulunamadı. Abisi Adil Kireyim, yaşananlarla ilgilişunları söyledi:

“Annesi Konya Şehir Hastanesi’nde yatıyor. Geçen karakoldan gelip ifade aldılar. Bu enkaz altından çıkarıldıkları takdirde ambulansla mı, özel araçla götürüldü kimse bilemiyor ama enkaz altından çıktığını görenler oldu. Hangi araçla gittiği hakkında kimse bir bilgi vermedi. Kendisinin sağ olduğunu düşünüyoruz. Çünkü oradan birileri görmüş. Ancak nasıl bir araçla gittiğini bilemiyoruz. Biz mezarlığa da gittik. Orada da yoktu. DNA testi yapıldı sonuçları bekliyoruz.

‘O ÇOCUK ÖZEL BİR ARAÇLA ALINMIŞ OLABİLİR Mİ?’

Kaçırıldığını düşünüyoruz. Çünkü 40 gün geçti hiçbir yerde yok. İskenderun’un bütün kurumlarına baktık. Öyle bir isim gelmedi dediler. O çocuk özel bir araçla alınmış olabilir mi? Böyle bir yerde saklanmış olabilir mi?” ifadelerini kullandı.

‘ENKAZ KALKANA KADAR ORADAYDIK’

14 yaşındaki Fatma İrem Koca Maraş’ta kayboldu. Koca’nın dayısı Mert Ege Ceren yaşananları şu şekilde anlattı:

“İki binanın birleşmesiyle tek enkazda biz arayışımızı sürdürdük. Enkaz kalkana kadar oradaydık. Enkaz kalktı, temele kadar inildi, toprağa kadar gelindi. Sonra molozları da araştırdık Kan örneğinden sonuç beklememiz istendi. DNA verdik bekliyoruz.”

‘HERKES O ENKAZDAN ÇIKTI ANCAK YEĞENİM ÇIKMADI KAYIP’

Hidayet Ela Göksu ise Maraş’taki Üçgözler Apartmanı’nda kayboldu. Göksu’nun halası Emine Yurdakul, “Enkazda kalmıştı. En son enkazın kaldırıldığını ancak çıkmadığını söylediler. Diğer akrabalarımız o enkazdan çıktı ancak yeğenim çıkmadı kayıp. DNA sonucu bekliyoruz. Kimsesizler mezarlığına mı defnettiler, hastanede mi hiç bilmiyoruz.”

Etiketler : , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.