Dize mahallesinde tıkanan alt yapı nedeniyle caddeler suyla doldu

Yüksekova'da sağanak yağışlar mahalleleri vurdu: Dize mahallesinde birçok evi su bastı.

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde etkili olan sağanak yağışlar, birçok mahallede su baskınlarına neden oldu. Özellikle Dize Mahallesi'nde bulunan 338. sokak, su baskınıyla karşı karşıya kaldı. Mahalle sakinleri, kanalların bilinçsizce kapatılması ve alt yapı hatlarının tıkanması gibi nedenlerle bu durumla karşılaştıklarını belirtti.

Ercan Şen isimli mahalle sakini, benzer sorunların son birkaç yıldır devam ettiğini dile getirdi. Şen, "Birkaç yıldır bu durumu yetkililere iletiyoruz ama bir çözüm bulunmuyor. Daha önce buraya boru alındığını ve döşeneceğini söylediler ama hiçbir çalışma yapılmadı. Biz kendi çabalarımızla böyle durumlarda kepçe çağırarak önlemler almaya çalışıyoruz. Bu gece mahalle su altında kaldı. Hiç kimse gelip gidemiyordu. Alışverişe gidenler dönüşte dizlerine kadar ıslandı. Çizmesi olmayanlar dışarı çıkamadılar. En son belediye çalışanlarından rica ettik kepçe çağırdılar bir kanal açıldı ama mahallenin arkasında bulunan dağdan sürekli mahalleye su iniliyor. Eski kanalların tekrar açılması lazım" şeklinde ifadelerini dile getirdi.

dize2.jpg

Mahallede 10 evi saran suların ardından çaresizlik artarken, mahalle sakinleri yetkililerden bir çözüm bekliyor. Su baskınlarının tekrarlanmaması için altyapı çalışmalarının hızlandırılması ve eski kanalların yeniden açılması talep ediliyor. Mahalle halkı, yaşanan bu durumun bayram coşkusunu gölgelediğini ve çözüm bulunmadığı takdirde daha büyük sorunlarla karşı karşıya kalacaklarını dile getiriyor.

 Yüksekova Haber
Etiketler : , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.