Diyarbakır'ın dengbêji 8 gündür enkaz altında

Diyarbakır'ın dengbêji 8 gündür enkaz altında

Diyarbakır’ın tanınmış dengbêji Mihemedê Nenyasi (Mehmet Tanrıverdi), eşi ve üç çocuğu enkaz altında kurtarılmayı bekliyor. Ailesi enkazın bulunduğu bölgede bekleyişini sürdürüyor.

Maraş’ta 6 Şubat günü medyana gelen 7.7 ile 7.6’lık depremlerden etkilenen Diyarbakır’da enkaz altında kalanların çıkarılması için çalışmalar devam ediyor. Merkez Yenişehir ilçesi Galerya İşhanı enkazında kalanlar arasında Diyarbakır’ın tanınmış dengbêji 75 yaşındaki Mihemedê Nenyasi, eşi Servet, kızları Nermin ve Ayfer ile oğlu Yunus da var.

Rûdaw muhabiri Abdulselam Akıncı, 8 gündür enkaz bölgesinde bekleyen Dengbej Mehmet Tanrıverdi'nin ailesi ile görüştü. Dengbêj Mehemedê Nenyasi’nin kardeşi Dengbêj Cemal Tanrıverdi, kiracı olan ağabeyinin ev 4 ay önce bu binaya taşındığını söyledi.

Dengbêj Cemal, “Depremin olduğu gün kendisine, oğluna telefon ettim, ulaşamayınca damadını, tanıdıkları aradım. Yarım saat sonra evlerinin depremde çöktüğünü öğrendim” dedi.

“Umudumuzu kesmedik, İnşallah sağ kurtarılacaklar. Allah’tan umut kesilmez” diyen Dengbêj Cemal, “8 gündür burada bekliyorum. Canlı çıkmazsa dahi canezesini bize versinler. Başka da bir şey istemiyoruz” diye konuştu.

Etiketler : , , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.