Diyarbakır’da zam protestosu: Saray talimat versin zam geri alınsın

Diyarbakır’da zam protestosu: Saray talimat versin zam geri alınsın

Diyarbakır’da esnaf akşam saatlerinde elektrik zammını protesto etti. Elektrik faturalarını yakarak protesto zamları protesto eden esnaf “Saray talimat verirse zamlar geri alınır” dedi.

Diyarbakır’da esnaf iş yerini kapatarak elektrik zammını protesto etti.

Kentin en işlek merkezlerinden biri olan Ofis Gevran Caddesi üzerinde toplanan esnaf elektrik zammına yaktıkları mumlarla tepki gösterdi.

Elektrik faturalarının yer aldığı “Tasarruf etmemiz lazım ampulü kapatın güneş bize yeter”, “Zamlarla geçinemiyoruz”, “DEDAŞ zulmüne hayır”, “Yasal hırsızlık, çocuklar üşümesin”, “Soygun var DEDAŞ zulmüne hayır” yazılı dövizler taşıyan esnaf sık sık “Kahrolsun DEDAŞ” sloganları attı.

Ardından mumla yürüyüş yapmak isteyen esnafa polis izin vermedi. Görüşmelerin ardından esnaf açıklama yaptı.

diyarbakir-2-tdhd.jpg

‘ÖZELEŞTİRİLEN KURUMLARIMIZ TEKRAR KAMULAŞTIRILSIN’

Eylemde konuşan Heybet İçen adlı esnaf, yaşadıkları ekonomik sıkıntılar nedeniyle toplandıklarını belirterek, şunları söyledi:

“Daha önce uygun gelen faturalar bugün itibariyle yaklaşık yüzde 150, yüzde 200 zamlı bir şekilde gelmektedir. Çocuklarımız üşümesin istiyoruz. Evdeki insanların acı çekmemesini istiyoruz. 2 bin liralık faturanın 5 bine çıkmasına sitem ediyoruz. Biz devletin elinde olan kamu kuruluşlarının özelleştirilmesine karşıyız. Biz diyoruz ki özelleştirilen kurumlarımız tekrardan kamulaştırılsın, bunun çözümü bu. Faturaların yüksek gelmesi bizi zorluyor. Tüm yetkililerin sesimizi duymasını istiyoruz. Haykırışlarımıza cevap versinler ve bir an önce bir dahaki fatura gelmeden bu işe çözüm bulmasını istiyoruz. Sayın Cumhurbaşkanımız nasıl dünya beşten büyüktür demişse unutulmasın ki Türkiye de beşten büyüktür. Beşli çete bitecek, Türkiye o zaman kurtulacak.”

Velat Yaşa adlı esnaf da tüm yetkililerin seslerine kulak vermesini isteyerek, zamların geri alınmasını talep etti.

Yürüyüş yapmalarına izin verilmemesine de tepki gösteren Yaşa “Biz demokratik hakkımız olan yürüyüşle Sanat Sokağı’na yürümek istredik ama izin vermediler” dedi.

'ZAMLAR BEŞLİ ÇETE DOYURULAMADIĞI İÇİN YAPILIYOR'

“Damat Berat Albayrak ile başlayan ekonomik krizden etkilenen esnaflarız. Damatla birlikte başlayan kriz dolayısıyla gelen yanlış faiz politikaları ve bu süreçte beşli çetenin, yandaş kurumların DEDAŞ gibi ülkenin büyük varlıklarının özelleştirilmesi sonucu durumumuz budur” diyen esnaf Şiyar Göktimur şöyle devam etti:

“Gelen bütün zamlar beşli çetenin doyurulamaması, onların kâr hırsıdır ve buna da iktidarın sessiz kalmasıdır. Zamların geri alınmasını istiyoruz. DEDAŞ bu zammı kendi kendine yapmıyor, saraydan bir talimatın gelmesi gerekiyor ki bu DEDAŞ zammı geri alsın. Bu sorunun tek bir çözüm yeri vardır, o da Saray’dır. Sarayın talimat vermesi gerekiyor zamların geri alınması için. Verdikleri asgari ücret halkın cebine girmeden üç kat olarak geri gitmiştir, erimiştir.”

Konuşmaların ardından esnaf, gelen elektrik faturalarını yakarak protestolarına son verdi.

Etiketler : , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.