Diyarbakır'da 'Ramazan Şanlıurfa'da yaşanır' afişine tepki

Diyarbakır'da 'Ramazan Şanlıurfa'da yaşanır' afişine tepki

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi tarafından hazırlanan ve Diyarbakır'da bazı noktalardaki bilboardlara asılan afişler tartışma yarattı.

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi tarafından hazırlanan ve Diyarbakır’ın bazı noktalarındaki billboardlara asılan “Ramazan Şanlıurfa’da Yaşanır” yazılı afişler bazı kesimlerin tepkisine yol açtı. Diyarbakır Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Alican Ebedinoğlu, “Diyarbakır’daki billbordlarda Şanlıurfa reklamının yapılması bu kentin değerlerini hiçe saymaktır. Bu kent sahipsiz değil, kabul edilemez”dedi. Sosyal medyada da yer alan fişler tartışma konusu oldu.

Şanlıurfa Balıklıgöl fotoğrafının kullanıldığı ve üzerinde, “Ramazan Şanlıurfa’da yaşanır” yazılı afişlere bir tepki de Diyarbakır Esnaf ve Sanatkarlar Odaları birliği Başkanı Alican Ebedinoğlu’dan geldi. DESOB Başkanı Ebedinoğlu, “Ramazan Şanlıurfa’da Yaşanır” yazılı afişin Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi’ne ait bir çok billboardda yer alması ile kentin değerinin hiçe sayıldığını belirterek, “Diyarbakır turizm kentidir, onbin yıllık tarihiyle, kültürüyle insanlarının hoş görüsüyle, sahabeleriyle inanç turizminin başkentlerinden biridir. Diyarbakır’daki billbordlarda Şanlıurfa reklamının yapılması bu kentin değerlerini hiçe saymaktır. Bu kent sahipsiz değil, kabul edilemez” dedi.

Sosyal medya hesaplarında da paylaşılan ve bazı sivil toplum kuruluşlarının tepkisine yol açan afişler tartışma konusu oldu.

Etiketler : ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.