Diyarbakır’da 'oturma eylemi' 7’nci gününde

Diyarbakır’da 'oturma eylemi' 7’nci gününde

Belediyelere kayyum atanmasına karşı Diyarbakır’da başlatılan oturma eylemi 7’nci günde de sürüyor.

Diyarbakır, Mardin ve Van büyükşehir belediyeleri eş başkanlarının görevden alınarak, yerlerine kayyum atanmasına karşı başlatılan protesto eylemleri sürüyor.

HDP’lilerin Lice Caddesi’nde başlattıkları oturma eylemi 7’nci gününe girdi. Bugünkü oturma eylemine, HDP milletvekilleri Oya Ersoy, Feleknas Uca, Nusrettin Maçin, Saliha Aydeniz, Ayşe Acar Başaran, Dersim Dağ, Remziye Tosun, Garo Paylan, Musa Farisoğulları, Semra Güzel ve Hişyar Özsoy’un yanı sıra Ezilenlerin Sosyalist Partisi (ESP) Eş Genel Başkanı Beycan Taşkıran, Halkevleri Eş Genel Başkanı Nuri Günay, belediye eşbaşkanları, parti yöneticileri, Barış Anneleri, TJA aktivistleri ve çok sayıda yurttaş katıldı.

Oturma eyleminde, kadınların zılgıtları eşliğinde sık sık “Direne direne kazanacağız” sloganı atılıyor. Eylem gerine gelen, görevden alınan Diyarbakır Büyükşehir Belediye Eşbaşkanı Selçuk Mızraklı, alkışlar ve “Amed seninle gurur duyuyor” sloganıyla karşılandı. 

BELEDİYEYE ÇIKAN TÜM YOLLAR KAPATILDI

Diyarbakır Büyükşehir Belediye binası önü ve çevresi bugün de polis ablukasına alındı. Elazığ Caddesi ve yan yollar polis bariyerleriyle trafiğe kapatılırken, tüm yollara TOMA’lar konumlandırıldı. Oturma eyleminin yapıldığı Lise Caddesi de polis bariyerleriyle kapatıldı.

Oturma eyleminin ardından açıklama yapılması bekleniyor.

dsdsds.jpg

Etiketler : , , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.