Diyarbakır'da operasyon: En az 17 kadın gözaltında

Diyarbakır'da operasyon: En az 17 kadın gözaltında

Diyarbakır'da eş zamanlı yapılan baskınlarda aralarında Rosa Kadın Derneği'nin de olduğu çok sayıda adrese eş zamanlı baskın düzenlendi. Çok sayıda kadın gözaltına alındı.

Diyarbakır’da sabah erken saatlerde yapılan eş zamanlı baskınlarda bir çok adreste arama gerçekleştirilip, gözaltılar yapıldı. Arama yapılan adreslerden biri de merkez Kayapınar ilçesindeki Rosa Kadın Derneği oldu. 

Gerçekleştirilen operasyon sonucunda şimdiye kadar aralarında TJA Aktivisti Zelal Bilgin, Çınar Belediyesi Eşbaşkanı Necla Tamriş, DBP MYK üyesi Zeynep Üren, DBP İl Eşbaşkanı Seval Gülmez, HDP Diyarbakır Milletvekili Remziye Tosun’un basın danışmanı Gurbet Özel, JİNNEWS muhabiri Beritan Canözer, Barış Annesi Nezahat Teke, Diyarbakır Kadın Akademisi üyesi Figen Aras, HDP Kayapınar eski Eşbaşkanı Besile Narin, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi (DBB) Meclis üyeleri Bahar Karakaş Uluğ, Ruken Bekalp ve Şehriban Zoğurli, TJA aktivisti Sevim Biçici, Nurşen Akbal, Besile Narin, Leyla Akgül ve Satiye Ok'un da aralarında bulunduğu çok sayıda kadın gözaltına alındı.
 
Operasyonun gerekçesi açıklanmazken Rosa Kadın Derneği'nin Twitter hesabından yapılan paylaşımda, “22 mayıs 2020 derneğimiz basılmış birçok arkadaşımız gözaltına alınmıştı ve akabinde tutuklanmıştı. Yapılan duruşmalarda arkadaşlarımız buradayız, mücadelemizden vazgeçmiyoruz dediler ve hepsi tutuksuz yargılandı. Bugün 11 ay sonra derneğimiz tekrar basıldı. Hukuksuz bir şekilde kapı kırılarak, alarm sistemi koparılarak ve hiç bir yönetici olmadan arama yapılmaya başlandı. Sistematik olarak bize uygulanan yargı tacizini kabul etmiyoruz. Kadınlara dönük iktidarın yürüttüğü nefret, sindirme politikalarına karşı VARDIK, VARIZ, VAROLACAĞIZ!" denildi.

Etiketler : ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.