Diyarbakır’da öldürülen köpekler çöpe atıldı

Diyarbakır’da öldürülen köpekler çöpe atıldı

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi'ne ait çöp depolama alanında birçok ölü sokak köpeği bulundu. HAYTAP Diyarbakır Temsilcisi Sevgi Ekmekçiler, yetkililerle görüşemediklerini söylüyor.

Diyarbakır-Urfa karayolu üzerinde onlarca sokak köpeğinin öldüğü ve bazılarının çöp poşeti içerisine konularak belediyenin çöplüğüne atıldığı ortaya çıktı. 

Amida Haber'in haberine göre, depolama alanında bulunan yüzlerce köpek ise Diyarbakır sıcağında yiyecek ve su sıkıntısı çekiyor.

HAYTAP Diyarbakır Temsilcisi Sevgi Ekmekçiler, çekilen görüntülerin dehşet verici olduğunu söyledi. Belediyeye ait çöp depolama alanında yüzlerce hayvanın olduğunu dile getiren Ekmekçiler, “Bazı hayvanları öldürüp çöpe atmışlar. Bu hayvanlar hasta mı yoksa birileri tarafından mı öldürüldü bilmiyoruz. Ama belediyenin çöp depolama alanında yüzlerce köpek var, hepsi yiyecek ve susuzluktan ölecek. Diyarbakır’ın bu kavurucu sıcaklarında nefes bile almak zor. Konuyu defalarca belediyeye ilettik ama ilgilenen olmadı” dedi.

Öldürülen köpeklerin çöpe atıldığını, bu görüntülerin kabul edilir olmadığını kaydeden Ekmekçiler, “Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi’nden hayvan mezarlığı talep ettik. Ama bir türlü yapmadılar. Kentte her gün onlarca hayvan ölürken belediye ile temasa geçemiyoruz. Hayvan barınağında ne oluyor ne bitiyor bilmiyoruz. Yıllardır diyalog kuramıyoruz” ifadelerini kullandı.

'HAYVANLARIN DURUMUYLA İLGİLENEN YOK'

Diyarbakır’daki hayvan severlere seslenen Ekmekçiler şunları söyledi, “Kentte kime sorarsanız hayvansever olduğunu söylüyor ama kimse bu sorunlarla ilgilenmiyor. Herkes hayvanlar üzerinden para topluyor. Ancak ne yazık ki toplandıkları tonlarca parayı kendi çıkarları için kullanıyorlar. Geçimlerini bunun üzerinden sağlıyorlar. Hayvanların durumuyla ilgilenen yok. Bu durum çok kötü ve pislik bir ortama dönüştü. Ömrümü bu yolda hayvanlara adadım ama geldiğimiz nokta çok iğrenç. Bütün pisliklere rağmen hayvanların yaşam hakkını savunmaya devam edeceğim.”

 

Etiketler : , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.